1. Restaurantprofiel
  2. Waan je op vakantie in Thailand aan de Leidse Botermarkt
Waan je op vakantie in Thailand aan de Leidse Botermarkt

Waan je op vakantie in Thailand aan de Leidse Botermarkt

Het team van Buddhas zegt wel eens gekscherend dat een bezoekje aan hun Thaise restaurant aan de Botermarkt je het gevoel geeft alsof je op vakantie bent. Gezien de volledig Thaise keukencrew klinkt dit erg aannemelijk: deze crew werkt geheel volgens eigen recept en enkel met authentieke ingrediënten die ze zelf uit Thailand halen. Het interieur is eigentijds en de kaart is enorm gevarieerd en uitgebreid: leuk om uit eten te gaan, maar ook zalig om te bestellen vanaf je luie bank.

Deliveroo

Gat in de Leidse horecamarkt

Buddhas heeft een leuke geschiedenis. Althans, dat vinden wij. De eigenaar van Buddhas, Singha Witteman, komt uit een echt horecagezin en hij begon onderaan in de eerste zaak van zijn vader als afwasser. Veertien jaar geleden moest hij een afstudeerscriptie schrijven voor zijn studie Economie. Met zijn docenten regelde hij dat hij een bedrijfsplan mocht inleveren voor een Thais restaurant in Leiden, dit was er ten slotte nog niet. Singha schreef het plan, legde het voor aan zijn vader Ruud en vijf weken later was Buddhas een feit. Dat afstuderen is er niet meer van gekomen na het vinden van dit gat in de Leidsche horecamarkt.

Deliveroo

Zo vader, zo zoon

Singha's vader, horecaman Ruud Witteman, had al een positieve ervaring met het brengen van de Thaise keuken naar zijn Leiden. Vroeger waren de maandag en de zondag rustige dagen in zijn horecagelegenheden. Om deze avonden ook te vullen bedacht hij iets ludieks: de keuken werd leeggehaald en de Nederlandse koks werden verruild voor een Thaise keukencrew. Binnen no time waren deze avonden een razend succes en vanaf toen speelde Ruud al met de gedachte een Thais restaurant te openen zodat men op alle dagen van de week kon komen genieten van de Thaise kookkunsten van chef Ratana en haar crew. Het plan van Singha kwam dus als geroepen…..

DeliverooThaise klassiekers en eigen geïmporteerde Thaise Gin

De kracht van Buddhas zit hem toch wel in de snel- en versheid. De gerechten worden à la minute vers bereid en dat proef je. Voor 25,00 stel je je eigen 3-gangen diner samen. De kaart is uitgebreid en er is keus uit gerechten bereid met varken, kip, vis, eend en tofu. Ook alle Thaise klassiekers zijn terug te vinden op de kaart en deze worden allemaal met liefde bereid door de Thaise chef-kokkin. Eén van die klassiekers is de Buddhas Mix: een Thaise kipsaté met typisch Thaise pindasaus, een gebakken deegje gevuld met gekruid gehakt van kipfilet en een Thaise loempia met groenten en kipfilet. Voor de echte trek zeer geschikt dus! Het meest populaire gerecht? Dat is toch wel de Phad Phriek Neua: gebakken ossenhaas met vers gemalen Spaanse pepers, knoflook, ui en bosui, champignons en Thaise sojasaus. Tot slot nog een leuke tip: Buddhas importeert typisch Thaise Gin uit Thailand speciaal voor hun gasten. Een aanradertje dus die Niikki Gin, om de Thaise beleving helemaal compleet te maken.

Deliveroo

Dus kaarsjes aan, dek de tafel, en laat ons aantreden met het heerlijke eten van Buddhas!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application