1. Restaurantprofiel
  2. Een dag in de soep: blije ouderen en lekkere soep
Een dag in de soep: blije ouderen en lekkere soep

Een dag in de soep: blije ouderen en lekkere soep

Hoe het allemaal begon

Het was kerstavond 2016, Max Kranendijk (25) weet het nog zo goed… Zijn soepkom was snel leeg. Hij zat te smullen van een soepje gemaakt door zijn lieve oma. Ze is gek op koken en ze kookt ook graag voor anderen. Oma wil graag vaker soep maken voor haar familie, maar zij wonen allemaal in de randstad. Niet alleen zodat anderen hiervan kunnen genieten, maar ook om iets om handen te hebben. En dat zie je veel, ouderen die weinig te doen hebben en daarvan een beetje eenzaam worden. Toen Max en zijn goede vriend Robert op een avond in de kroeg het hierover hadden besloten zij dat ze hier wat aan wilde doen. Oma's Soep was geboren: koken met ouderen!

Negen maanden geleden begonnen Max en Robert met het testen van het concept in een kleine selectie buurthuizen. Het was niet alleen een leuke dag voor de ouderen maar de soep was ook nog eens heerlijk. Deze heerlijkheid wilden ze delen, in eerste instantie alleen met bedrijven die konden bestellen, maar tegenwoordig hebben ze ook een winkel op de Amstelveenseweg.

Deliveroo

Het winkeltje op de hoek

Als ik de winkel binnenloop staat Max te kletsen met een enthousiaste mevrouw waarover Max mij later vertelt dat zij vrijwilligers voor Oma's Soep werft. Naast Max en Robert gaan er namelijk ook nog een of twee vrijwilligers mee naar de buurthuizen in de ochtend. Terwijl ik met Max praat over het idee voor Oma's Soep komen er om de zoveel tijd mensen het zaakje binnengedruppelt en vinden zij hun weg van het druilerige weer buiten naar een warm soepje binnen.

Deliveroo

Nostalgische gevoelens bij het maken van soep

De ouderen die helpen bij het maken van de soep wonen nog thuis maar komen graag in de buurthuizen voor gezelligheid. 'S ochtends halen de jongens de groenten op bij de supermarkten, nemen deze vervolgens mee naar de buurthuizen en gaan samen met de ouderen bedenken wat ze kunnen maken. Max is vaak positief verrast over de recepten waarmee de ouderen komen. Oma's Soep zorgt er tevens voor dat nostalgische soeprecepten niet verdwijnen. Max vertelt met een lach de ouderen steeds beter te leren kennen. Zo is er een vrouw in een bejaardentehuis in Noord, die het maken van soep echt als ontspanning ziet. Thuis is ze namelijk verantwoordelijk voor de zorg van haar demente echtgenoot. Hier is ze verantwoordelijk voor haar specialiteit: pinda- en cassavesoep.

Deliveroo

Toekomstplannen

Het liefst zou Max zien dat eenzaamheid onder ouderen op nationaal niveau wordt aangepakt. Op lange termijn willen de mannen graag meer Oma's Soep vestigingen openen in andere steden en niet geheel onbelangrijk, kostendekkend worden. Maar voor nu hebben ze tot en met maart deze locatie op de Amstelveenseweg, daarna komt IJscuypje weer terug.

Deliveroo

Goed om te weten

Bij het bestellen van een soepje draag je niet alleen bij aan een leuke dag voor alle opa's en oma's, je bent ook nog eens dubbel zo goed bezig want bij Oma's soep is vrijwel alles biologisch. Dus voel je trots en bestel zo'n overheerlijke soepje.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application