1. Restaurantprofiel
  2. Voor ieder wat wils, Italiaans genieten bij Novecento
Voor ieder wat wils, Italiaans genieten bij Novecento

Voor ieder wat wils, Italiaans genieten bij Novecento

Bij de eerste ontmoeting doet eigenaresse Lily mij gelijk denken aan de ideale moeder. Wat ook niet zo gek is, want later in het gesprek vertelt ze trots over haar vier kinderen. In hoe ze door het restaurant wandelen zie ik ook haar trots op Novecento. Lily schenkt een glaasje biologische appelsap voor mij in en begint te vertellen.

Waar het allemaal mee begon

Ongeveer 25 jaar geleden werkte Lily's man Alfred tijdelijk bij een Italiaans restaurant in Nijmegen waarvan de eigenaar vroeg of ze een horecazaak in Haarlem wilden runnen. Ze namen het aanbod aan onder het mom 'dat doen we 5 jaar en dan gaan we op zoek naar een baan in ons eigen werkveld'! Maar gaandeweg kwamen ze erachter dat ze verliefd waren geworden op het vak. Al noemt Lily zichzelf nog steeds geen horecamens, maar simpelweg een Bourgondiër.

Deliveroo

Vol trots vertelt Lily mij dat ze als een van de eerste restaurants in Haarlem rookvrij was. Niet veel later was het ook een van de eersten die op het menu vermeldde welke allergenen de gerechten op de kaart bevatten. En ook nu probeert het restaurant mee te gaan met zijn tijd en zijn ze begonnen met vegan gerechten op het menu, nadat ze merkten dat daar behoefte aan was. Vandaag de dag runnen Lily en Alfred hun zaak zoals zij dat zelf wilden wat inhoudt: geen chique fratsen, je hoeft geen u te zeggen, alles kan en iedereen is welkom. Grote families, vriendengroepen, ze komen allemaal graag bij Novecento. Maakt niet uit of je er voor de eerste keer binnenwandelt of er vaste klant bent, de wens van Lily en Alfred is dat jij het pand tevreden verlaat.

Deliveroo

Genieten van de zaak

Lily benoemt wat van haar favoriete momenten: wanneer alle 125 zitplaatsen vol zitten en het restaurant bruist van gezelligheid, maar ook wanneer alle zitjes opgedeeld zijn in plekken voor twee op Valentijnsdag. Ze straalt als ze mij zegt dat ze geniet om die jonkies te zien met hun eerste meisje. Ze nodigt mij dan ook uit om dat eens te komen bekijken. Verder hecht ze ook veel waarde aan alle vaste klanten. Ze denkt dat van alle gasten zo'n 60% vaste gast is.

Deliveroo

Family business

Lily gaat door met vertellen en licht mij in over de nieuwe generatie. Haar karakter laat zien dat ze positief ingesteld is. Ze vertelt vol trots dat ze van haar schoonzoon Melle, die sinds 2 jaar bedrijfsleider is, volledig op aan kan. Hij woont samen met haar dochter boven de zaak, dus is er altijd. En Lily en haar man Alfred wonen op twee minuten afstand van het restaurant en kunnen dus ook altijd bijspringen.

Deliveroo

Het is een familiebedrijf in de breedste zin van het woord. Hun vier kinderen werkten tijdens hun studie mee in de zaak, maar ook hun vrienden die bij Novecento aan het werk gezet waren brachten vaak een jongere broer, zus of ander familielid mee om het team te versterken. Dat brengt altijd een heleboel gezelligheid mee.

Ondanks dat het restaurant een enorme rol speelt in het leven van de familie, hebben ze de hele wereld vrijwel gezien. Lily benadrukt dankbaar te zijn voor het feit dat ze altijd personeel hebben gehad op wie ze kon vertrouwen en waardoor ze hun kinderen alle continenten van de wereld heeft kunnen laten zien. Zonder goed en aardig personeel begin je helemaal niets!

Deliveroo

Kortom: Novecento is een restaurant met karakter en staat voor alles en iedereen. Of je nou zin hebt in vlees, vis, vegetarisch of vegan. En dat altijd voor een schappelijke prijs. Of je nou met zijn tweeën bent, een hele groep studenten of met je gezin; Lily laat je de deur niet uitgaan tot ook jij overtuigt bent van de goede service en met het gevoel dat het personeel hun best voor je heeft gedaan naar huis gaat.

Deliveroo

Een heerlijke pizza of pasta van hét Italiaanse begrip in Haarlem thuis laten bezorgen? Bueno!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application