1. Restaurantprofiel
  2. Van Paramaribo naar Utrecht
Van Paramaribo naar Utrecht

Van Paramaribo naar Utrecht

In de gezellige Wittevrouwenstraat, tegenover de mooie poort van het binnenplein van de Universiteitsbibliotheek, vind je Surinaams restaurant Pomo. En dat al sinds 1981. Pomo is de achternaam van de familie die het restaurant is begonnen, en uit deze familie komen dan ook alle recepten die je op de kaart vindt. Ik strijk neer aan het barretje en spreek met Cherrelle, die vandaag de dag Pomo runt.

Paramaribo in Utrecht

Lang geleden verruilde Cherrelle's oom het warme Suriname voor het koude Nederland, en had als doel om Utrecht ook een Surinaamse beleving te geven. Er was destijds namelijk nog geen één Surinaams restaurant in de Domstad (!). Het was vrij voor de hand liggend voor de familie om een restaurant te beginnen, aangezien de hele familie Pomo ontzettend van horeca, eten en koken houdt. Bovendien hadden Cherrelle's opa en oma in Paramaribo ook al restaurants opgezet. Met de paplepel ingegoten dus.

Deliveroo

Opgegroeid tussen familie en mét Surinaams eten

Na het vertrek van haar broer besloot Cherrelle's moeder ook naar Nederland te verhuizen om Politicologie te studeren. Dit ging niet helemaal zoals gepland, want ze had haar hart al verloren aan de zaak en haar studie werd daarvan de dupe. Een paar jaar later beviel ze van baby Che en zo groeide Cherrelle praktisch in het restaurant op. De vaste gasten hebben haar er dus kunnen zien opgroeien: van klein drommeltje naar volwassen meid.

Deliveroo

Liefde op de werkvloer

Tegenwoordig bedient Cherrelle de gasten en staan haar ouders vanaf drie uur 's middags in de keuken om het diner en cateringen voor te bereiden. Cherrelle krijgt hulp van haar vriend, die ze tien jaar geleden voor het eerst ontmoette op een plek, hoe kan het ook anders, waar ze vaak is. Juist: gewoon op de werkvloer! Haar moeder zocht nieuwe werkkrachten en via Cherrelle's neef kwam er een sollicitant binnen wandelen. Cherrelle zag al gelijk: dat wordt niks. Desondanks nam haar moeder hem aan. Jarenlang werkte hij bij Pomo zonder Cherrelle echt te spreken. Tot ze in 2010 echt maatjes werden en de vonk jaren later oversloeg. Nog steeds werken ze met plezier met elkaar in de zaak en is dit voor hen de normaalste zaak van de wereld.

Deliveroo

Nooit een saaie dag

Bij Pomo zie je vaak dezelfde gezichten, 70% zijn vaste gasten. Bij sommige weet je zelfs welke dag ze komen en wat ze bestellen! Het is er vaak gezellig, zo blijven er wel eens gasten aan de bar hangen tot in de late uurtjes. En kom je een hapje eten bij Pomo, check dan wanneer Jörgen Raymann een show heeft in Utrecht en je kan zomaar eens naast hem komen te zitten. Voor hij bekend werd maakte hij namelijk gewoon zijn uurtjes bij Pomo in de bediening.

Deliveroo

Via Deliveroo bezorgden ze 1100 Roti Kerrie Kip, dus naar hoeveel er in het restaurant zelf geserveerd zijn kunnen we alleen maar gissen. De Java kip is ook een favoriet van velen! Dus, roti, rames, saté of een van de andere met liefde bereide gerechten? Njang Swietie!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application