1. Restaurantprofiel
  2. Toegankelijk, betaalbaar en gezellig: gewoon goed.
Toegankelijk, betaalbaar en gezellig: gewoon goed

Toegankelijk, betaalbaar en gezellig: gewoon goed.

Het succes van pakhuis begon met drie ervaren ondernemers: vader en zoon Ruud en Singha Witteman en jeugdvriend Bas Bloemink. Ondertussen is Ruud met pensioen. Het is al de vijfde zaak die dit bijzondere horeca drietal opende in hun stadje Leiden. Toen dit enorme monumentale pand aan de Doelensteeg vrij kwam, schreeuwde een nieuw project ze luidkeels toe. Ze waren meteen verliefd op het pand, maar er moest nog wel het een en ander gebeuren. En dat is eigenlijk een understatement: er moest rigoureus verbouwd worden. Op 23 september was het dan eindelijk zover: de vernieuwde deuren werden met enthousiasme opengegooid voor lunch, diner en borrel. Bij Pakhuis hangt een gezellige ongedwongen sfeer in een grootste maar ook sfeervolle omgeving. En oja, vergeet de heerlijke tuin niet waarin je ook kan vertoeven op warme dagen.

Deliveroo

Koetshuis, jeneverstokerij en nu grand café

Het pand alleen al is imposant. Voorheen was het een koetshuis en later diende het als jeneverstokerij. Het pand heeft drie verschillende hoge ruimten. Deze ruimten zijn goed benut: er zijn verschillende interieurarchitecten aan te pas gekomen om precies de sfeer te krijgen die Ruud, Singha en Bas nastreefden: kwaliteit en toegankelijkheid. Het thema 'pakhuis' komt uiteraard overal in terug in het interieur. Hierbij kan je denken aan speciaal ontworpen armaturen, plafondschijven en vilten baffels.

Deliveroo

Krokante frietjes aan huis

Pakhuis werd uiteraard alleen maar met verse producten en de chef is er enorm op gebrand dat alles perfect geserveerd of thuisbezorgd wordt. De specialiteit van Pakhuis is toch wel echt de Fish & Chips. Deze topper van heekfilet wordt geserveerd met een spicy kreeftenmayonaise en wat citroen om de smaak te verfijnen. Ook de Pakhuis Burger is een waar succesnummer: deze Black Angusburger van de grill wordt rijkelijk belegd met burgersaus, uiencompote, kaas en spek. Voor de stevige trek dus. Pakhuis staat bekend om de supercrunchy frietjes die zij serveren. Deze worden door de chef ook aanbevolen voor bestellers, want ook dan wordt de krokantheid gegarandeerd!

Deliveroo

Verwen jezelf! En gun je smaakpapillen de supercrunchy frietjes van Pakhuis.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application