1. Restaurantprofiel
  2. Eetwinkel Nico: tijdloos eten met een knipoog naar de vroegere kruidenierswinkel
Eetwinkel Nico: tijdloos eten met een knipoog naar de vroegere kruidenierswinkel

Eetwinkel Nico: tijdloos eten met een knipoog naar de vroegere kruidenierswinkel

Eetwinkel Nico heeft een echte familiegeschiedenis. De vader van eigenaresse Diny, genaamd Nico, had vroeger een kruidenierswinkel op de Morsstraat 25 in Leiden. In 1972 sloot Nico de deuren van zijn kruidenierszaak en 42 jaar later opent dochter Diny met haar eetwinkel Nico exact dezelfde deuren weer. Het is een restaurant voor lunch en avondeten met de focus op het persoonlijke, want dat is waar Eetwinkel Nico voor staat: persoonlijke aandacht, kwaliteit en sfeer.

Deliveroo

'Wij waaien niet met alle winden mee'

Diny is een echte horecatijger. Naast Eetwinkel Nico runt zij samen met haar man al 29 jaar het restaurant Engelberta Hoeve, een modern restaurant in een herkenbaar klassiek jasje waar je zowel binnen als buiten heerlijk kan vertoeven. We kunnen dus wel stellen dat Diny weet waar ze het over heeft met haar jarenlange horeca-ervaring. Dit gegeven is meteen merkbaar als je Eetwinkel Nico binnenkomt: de sfeer is gemoedelijk en de zaak ziet er supertoegankelijk uit. 'Wij willen tijdloos zijn en waaien niet met alle hippe winden mee. Met de inrichting willen we een frisse, verzorgde en knusse sfeer uitstralen waar iedereen zich thuisvoelt', aldus Diny.

Deliveroo

Bijzondere gerechten uit de keuken van Eetwinkel Nico

Bij Nico kan je terecht voor zowel lunch als avondeten. Dit geldt ook voor de bestellingen via Deliveroo. Je kan de hele dag binnenlopen voor allerlei bijzondere gerechten. Een aanrader voor de lunch in de Nico Sandwich: een heerlijke frisse sandwich met boerderijhoen, coppa, scharrelei, tomaat, ijsbergsla en mayonaise. Maar ook het broodje carpaccio van weiderund is een bekendheid geworden in Leiden. Deze wordt verrijkt met truffelmayo, parmezaan, pijnboompitten en gefrituurde uitjes. Mjam!

Deliveroo

 Ook voor een gezonde salade met blauwe kaas of een echte burger met friet en truffelmayo kan je terecht bij Eetwinkel Nico. Ze zijn van alle markten thuis en er wordt graag met de klant meegedacht. Voor speciale wensen duikt de chefkok ook met liefde de keuken in. Alles is bespreekbaar!

Deliveroo

Oesters en champagne voor een date night

Voor de avondjes met extra glans heeft Diny ook het een en ander in petto. Het is namelijk zelfs mogelijk om oesters en champagne te bestellen. Dus wil je je vriend of vriendin verrassen met een romantisch avondje (thuis) met klasse: Eetwinkel Nico! Bovendien is de zaak naast een restaurant ook een winkel en zijn er losse producten verkrijgbaar om zelf een culinaire hoogstand op tafel te toveren!

Deliveroo

Kortom, dit wil je proberen! Wil je meer proberen? Kijk op onze website voor veel meer lekkers.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application