1. Restaurantprofiel
  2. Thuis in Indonesië
Thuis in Indonesië

Thuis in Indonesië

Onopvallend verstopt achter grote glazen deuren zit sinds september 2016 café Amoi op de Kinkerstraat. Het jonge restaurant heeft in korte tijd een storm aan media aandacht ontvangen. Iedere zichzelf respecterende foodblogger is al langs geweest en Amoi's Facebookpagina staat dan ook vol met lovende reviews.

Eigentijds, authentiek eten, lekker hip, bar anno nu… Er zijn een boel cliché's op Amoi van toepassing maar niks beschrijft de uitzonderlijke kaart en sfeer beter dan 'uniek'. Het café/restaurant is weliswaar opgezet met veel oog voor detail, een breed menu en een amicale sfeer (zoals veel andere nieuwe tenten) maar de vergelijking houdt geen stand. In plaats van steigerhouten muren en smeedijzeren details kom je bij Amoi binnen in een regenwoud. Dankzij rieten details en sfeervol gekleurd licht wordt precies het effect bereikt ze willen overbrengen: je bent even in Indonesië.

Deliveroo

Maar dan wel het Indonesië van Felix Ang en Danny Lee, de eigenaar en manager van Amoi. "De inrichting heeft Danny helemaal zelf verzonnen." Zegt Felix. Ze kennen elkaar van het Aziatische restaurant Nooch in de Reestraat en delen duidelijk een liefde voor hoogstaande horeca. "Met Amoi wilden we een plek creëren waar je zo binnenloopt voor een biertje maar waar het eten ook opvallend goed is." Legt Danny de keuze uit. Een nieuw concept in de wereld van Indonesisch eten.

De oudbollige sfeer en rijstafels die zo kenmerkend zijn voor de meeste toko's is namelijk iets waar ze bij Amoi op uitgekeken zijn. Met een variatie aan kleine en zeer smakelijke Indonesische gerechten (en dus geen rijsttafel op het menu) laten ze dat zien. "Veel Nederlanders hebben niet door dat Indonesisch eten meer is dan Gado Gado en Rendang." Zegt Felix. "Onze keuken is veel uitgebreider dan dat, want", legt Felix uit: "We willen een sfeer creëren die je bij Indonesiërs thuis ook krijgt."

Deliveroo

Danny: "Indonesiërs hebben het veel over eten en er is ook altijd veel eten." Het beste compliment dat de mannen daarom recentelijk ook kregen is van iemand die helemaal wegdroomde naar het heerlijke eten dat ze altijd bij haar Indonesische buurvrouw kreeg. Hun troef hiering zijn de koks, oftewel de tantes. Echte tantes. Dankzij de inzet van o.a. de legendarische tante Uddie (67) kunnen we daarom genieten van fascinerend gekruide lamsvlees spiesjes, unieke pindasaus, zeebaars met pepersaus en in een eend verstopt in een loempia met Hoi Sin saus. Probeer daar maar van af te blijven.

Deliveroo

Om echt het allerlekkerste op tafel te kunnen zetten lieten Felix en Danny alle tantes hun versie van een aantal favoriete gerechten klaarmaken. "Zo", Legt Felix uit, "Hebben we de beste recepten gekozen en het menu samengesteld met alle Indonesische gerechten die wij het allerlekkerste vinden." En, daar hoort nog iets bij, Danny: "Het is natuurlijk zo dat bier erg goed smaakt bij pittig Indonesisch eten dus daarom kan je ook kiezen uit een boel lekkere biertjes en cocktails." Op deze manier bedient Amoi ook het publiek dat juist voor de borrel komt.

Deliveroo

Bij Amoi vind je naast de uitmuntende onbekendere gerechten die de kaart zo bijzonder maken ook de vertrouwde Gado Gado en Rendang. Een Indonesisch restaurant kan volgens Felix namelijk niet zonder, "Je kan een Indonesisch restaurant echt beoordelen op de Rendang omdat die overal wordt geserveerd en dus goed te vergelijken is." Zegt hij. Dus voor iedereen die eens even lekker klassiek Indonesisch wil eten is er bij Amoi ook altijd plaats.

Zelf de Food Critic uithangen? Bestel dan nu bij Amoi.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application