1. Restaurantprofiel
  2. Spice up your life with the spice DJ
Spice up your life with the spice DJ

Spice up your life with the spice DJ

Toegegeven, een beetje een corny titel, maar het is wel precies wat je overkomt als je het eten van Sugar and Spice Bites in je leven toelaat: een spiced up life. Of, "A Spice delight" zoals eigenaar Umang het zelf noemt. "Indian food is combination of spices." En dat het goed combineren van de juiste kruiden verassend lekker eten oplevert heeft zijn vrouw én kok Jalpa bijzonder goed door. Als ware laboranten proberen de twee alle mogelijke combinaties uit en mixen en matchen zo steeds lekkerdere dingen voor op het menu. Ze maken daarbij ook hun eigen Curry Pasta. Zelf noemt Umang zich daarom liever 'DJ of spices', "because" legt hij lachend uit "If you DJ your spices you have music in your mouth." En niet voor niks, want onlangs werden ze door het Haarlemse Dagblad (19 Nov) bekroond met een 9 voor hun prijs/ kwaliteit verhouding.

Deliveroo

De voormalige bankiers Umang en Jalpa besloten zo'n twee jaar geleden het roer volledig om te gooien en begonnen met een Indiaas restaurant. Maar niet met Indiaas eten zoals we dat kennen, nee ze wilden juist de diversiteit van de Indiase keuken laten zien. Umang legt uit: "Indian food is not considered a 'cuisine' like the French and Italian, but it could be." Veel mensen denken niet verder dan het scala aan curry dat Indiaas biedt en dat is volgens Umang jammer, omdat er zo veel meer is. Daarom brengen ze Haarlem met Sugar and Spice Bites Indian Streetfood. Daarnaast hebben ze nu ook Indian Tapas op het menu staan met de mogelijkheid tot 6 of 10 gangen.

Deliveroo

Het Nederlandse plaveisel biedt alleen keuze uit hotdogs of oliebollen maar de straten van Mumbay staan vol met eetkarren. Als Westerling in India is deze manier van eten overigens niet meteen aan te raden i.v.m. de, ehm, hygiëne (oftewel, doe het niet). En daarom is het des te fijner dat we bij het schone en frisse restaurant van Umang en Jalpa zonder problemen de diversiteit van de Indiase straatkeuken kunnen uitproberen.

Deliveroo

En wat ze serveren is inderdaad ongekend. Niet alleen dankzij de bijzondere mix van kruiden maar zeker ook omdat het gerechten en hapjes zijn die we hier niet kennen. Wat dacht je van Pani Puri: Indiase aardappelpuree met een pittige koude soep, geserveerd als een soort Amuse. Jam! En de curry die zo bijzonder is dat geen enkele naam de lading dekte en het dus: 'We make it you name it' (The best curry of 2015/2016) is geworden. Van de Cashew Creme Curry vliegen er heel veel over de toonbank en ook hun Dosa's zijn niet aan te slepen. Het gaat dus lekker met Sugar and Spice Bites. Daarnaast houden ze graag verandering in het menu. Dus in 2016/ 2017 kwamen ze met een nieuwe curry 'Spice Delight'.

Deliveroo

Maar de ambitie van Umang en Jalpa is reikt verder dan het brengen deze 'nieuwe' Indiase keuken. De beleving is namelijk minstens net zo belangrijk, en die beleving komt uit het eten, Jalpa: "Spices can not only make good food but all the spices also have another use, some are good for your joints, some for your heart, etc." Van hun gerechten ga je je zogezegd dus ook goed voelen, vanwege de smaakexplosie én omdat de kruiden invloed hebben op je gestel. Umang en Jalpa hopen daarom dat iedereen na het eten van hun bijzondere Indiase keuken zal genieten in de woonkamer. De remedie voor de winter dus, spice in your life van Sugar and Spice Bites.

Deliveroo

Wil jij ook uit de winterdip komen? Bestel dan nu bij Sugar and Spice Bites.

Tekst: Carlot Verloop

Fotografie: Annick Meijer

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application