1. Restaurantprofiel
  2. Smaakvolle nostalgie aan de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam
Smaakvolle nostalgie aan de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam

Smaakvolle nostalgie aan de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam

Waarschijnlijk bij iedereen bekend, maar voor de onwetenden: eetsalon Van Dobben serveert de bekendste (en lekkerste!) kroketten van Nederland in alle soorten en maten! En in de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam kun je van deze Hollandse snak genieten! Truus, al vanaf haar 17de medewerkster bij Van Dobben, vertelt me met toewijding hoe het allemaal begon… "Op een gegeven moment adem je gewoon Van Dobben", aldus Truus.

 Deliveroo

Ons geheim is trouw blijven aan ons concept en recept

Één dag na de bevrijding in 1945 startte Arie van Dobben samen met zijn vrouw Eugenie de nostalgische kroketten salon aan de Amsterdamse Korte Reguliersdwarsstraat. Meteen na de opening loopt de zaak al als een trein, de kroketten zijn inmiddels een bekend begrip in heel het land. Maar de echte broodjes Van Dobben kroket met het bijbehorende Amsterdamse sfeertje, blijf je natuurlijk gewoon halen aan de Korte Reguliersdwarsstraat. Het geheim van Van Dobben is dan ook simpelheid en trouw blijven aan het concept en recept!

 Deliveroo

Populair onder BN'ers

De bezoekers van Van Dobben zijn enorm divers, wat weer bijdraagt aan de sfeer die de zaak uitstraalt. Van bankdirecteur tot student. Van nachtbrakers tot dagvlinder. Iedereen kan er terecht en komt langs. Wist je dat...Van Dobben ook enorm geliefd is onder Bekend Nederland. Zo geniet Gerard Joling regelmatig van een kroketje, maar ook Sonja Barend, Beau van Erven Dorens, Henk Schiffmacher en bekende voetballers zijn graag geziene gasten in de zaak van Truus.

Deliveroo

Geen poespas bij Van Dobben

Van Dobben is simpel en Amsterdams. Je krijgt waar voor je geld zonder poespas. De broodjes worden dubbelzijdig belegd en de mentaliteit is direct en klantvriendelijk. Love it! Naast de kroket heeft het 'broodje filet' naamsbekendheid geworven en is razend populair. De filet wordt uiteraard huisgemaakt en is smeuïg en met een bite. Ook het 'broodje halfom' is geliefd: deze wordt belegd met pekelvlees en lever. Vergeet ook het broodje tartaar met ui niet, lekker traditioneel! Uiteraard is er ook gedacht aan de vega's onder ons, waarvoor overheerlijke kaas- en groentekroketten zijn ontwikkeld.

Deliveroo

Zin gekregen in een broodje of met Amsterdams karakter? Of een echte Van Dobben-bitterballen mix voor bij de borrel? Haal authentiek Amsterdam in huis met Van Dobben!

Fotografie: Annemarie Dekker

Tekst: Ghislaine de Rooij

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application