1. Restaurantprofiel
  2. Same same but different, traditioneel Thais in hartje Den Haag
Same same but different, traditioneel Thais in hartje Den Haag

Same same but different, traditioneel Thais in hartje Den Haag

Al 23 jaar lang staat Siriluk om zeven uur op om te beginnen met koken in de keuken van Ruen Thai. Geboren in het midden van Thailand, kwam in 1991 op 29 jarige leeftijd naar Nederland. Vanaf moment één was ze fan van Den Haag, lekker rustig maar toch wel stadsleven. Een baan vinden vond ze moeilijk dus besloot ze gewoon zelf wat te beginnen. Ze is te bescheiden om toe te geven dat dat goed is gelukt, maar het is een feit.

From 1995 until infinity

Want 23 jaar een restaurant runnen is niet niks. Tot 2007 hielp haar man ook mee in de zaak, tegenwoordig springt haar dochter Oranath ook bij wanneer zij tijd heeft naast haar eigen baan. Een echt familiebedrijf dus. Siriluk vertelt mij dat ze klanten heeft die al 23 jaar komen en vrijwel altijd voor hetzelfde.

Deliveroo

Toekomstperspectief

Bescheiden knikt Siriluk als ik haar nogmaals complimenteer met de zaak. Ze heeft niks te klagen, en zegt niks anders gewend te zijn. Door de economie loopt de zaak minder goed, maar de prijzen willen ze niet aanpassen. Voor iedereen toegankelijk blijven is haar visie. Mensen blij maken met lekker Thais eten is wat haar elke dag motiveert om zes dagen in de week om zeven uur de zaak in te lopen en om negen uur weer uit te lopen. Haar toekomstplan is om nog vijf jaar door te gaan met Ruen Thai en dan lekker van haar oude dag te gaan genieten.

Deliveroo

Kokos om het vuurtje op je tong te blussen

Populaire gerechten zijn noodles en kip met cashewnoten. Wat ze graag kwijt wilt is dat alle gerechten dan wel Thais zijn, maar dat dit zeker niet betekent dat alles pittig is. In het Midden van Thailand eten ze het minst pittig, en eten ze het meeste kokos. Laat dan nou precies zijn waar Siriluk vandaan komt, dus ook voor de echte Nederlanders zijn er genoeg non spicy gerechten!

Deliveroo

Ben je benieuwd geworden naar de gerechten van Siriluk? Probeer bijvoorbeeld eens een klassieke Pad Thai. Enjoy!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application