1. Restaurantprofiel
  2. Met oude vrienden een restaurant beginnen...
Salsa Shop: Met oude vrienden een restaurant beginnen...

Met oude vrienden een restaurant beginnen...

Kan dat? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende situatie, maar dat het mogelijk is bewijzen de mannen van Salsa Shop, Teun, Floor, Steven en Louis.

Vier vrienden met een idee, flinke bak ambitie en grenzeloos enthousiasme. Het idee voor Salsa Shop ontstond in de States, waar Mexicaans eten veel populairder is dan bij ons. Louis: "één van ons studeerde in Amerika en vertelde hoe lekker Mexicaans eten eigenlijk is, en dat we een restaurant moesten gaan beginnen. Daar begrepen we niets van, de enige ervaring die ik had met de Mexicaanse keuken was in Nederland en die was niet bepaald goed of lekker." Steven: "De eerste keer dat hij erover vertelde dacht ik echt, hier beginnen we niet aan. Dat is gewoon vies eten." Maar de heren vlogen de plas over, naar Amerika én naar Mexico, en waren om. Die Mexicanen bleken verdomd lekker eten te kunnen maken, dus ze besloten dat ze dat wel aan de man in Amsterdam konden brengen.

Deliveroo

En zo geschiedde. Maar goed, een leuk idee is nog geen restaurant. Louis: "in het begin hebben we met heel veel mensen gepraat om dingen te leren over het vak. Met Jop van Sla, de mensen van Pain Quotidien, iedereen die ons voor was geweest. Die gaven allemaal heel goede tips en behoeden je zo voor je fouten. We zijn vaak heel eigenwijs, maar toen niet, en dat is echt enorm belangrijk geweest."

Maar die fouten werden heus alsnog gemaakt. Zo vonden ze het pand voor hun eerste winkel aan de Amstelstraat veel sneller dan gedacht. Sterker nog, het pand was er al voordat ze überhaupt de naam hadden, iets waar ze zelf ook wel om moeten lachen. Louis dacht dat 'ie heus een beetje kon koken en tikte een Mexicaans kookboek op de kop en begon druk in de pannen te roeren. "Maar dat was gewoon niet te vreten." Dan maar een kookcursus. Maar, ook dat bleek moeilijker dan gedacht. Gelukkig was bij diezelfde cursus Sandra, die zó goed kon koken dat de heren haar als consultant hadden aangenomen en zo het hele menu en de 'food bible' samenstelde.

Deliveroo

Ondertussen tikt de klok genadeloos verder en moesten ze in 3,5 maand het hele restaurant uit de grond stampen. Louis: "dat was een enorm gedoe. Mensen aannemen bijvoorbeeld was een drama, het was een raar bij elkaar geraapt groepje mensen en iedereen werkte 80 uur per week. We hadden geen idee wat we moesten doen, dus we begonnen maar gewoon." Steven herinnert zich nog wel een vrijdagavond waarop alles mis ging. "Sandra was er maar voor 3 maanden, dus toen zij weg ging moesten we het opeens zelf doen. Samen met Floor stond ik een avond in de keuken, maar we kenden de recepten helemaal niet. De yoghurt en tomaat vloog door de ruimte en alles zat op de muren. En bedenk, we hebben een open keuken, dus iedereen kon ons zien én horen."DeliverooMaar het kwam goed. De mensen bleven komen, de tweede winkel werd geopend aan de Ferdinand Bolstraat en binnenkort een derde. In het Centraal Station. "Onze producten zijn gewoon écht goed", vertelt Louis. "Voor 9 euro heb je een volledige maaltijd, gemaakt van 100% verse producten, het eten wordt elke dag vers gemaakt en het vlees is van de beste kwaliteit." Bovendien, een burrito gaat niet snel vervelen en is gewoon altijd een goed idee, geef toe. Fiets een keer langs de winkel en neem er eentje mee, of bestel online. Thuis wellicht nog even opwarmen (dat staat allemaal op de verpakking aangegeven), naar smaak nog wat verse koriander, uitjes of kaas over je burrito doen en je eigen eettafel voelt helemaal als Mexico. Waar de heren verder nog van dromen? Steven: "de grootste keten van Europa worden." Louis: "ja, én de lekkerste."

Bestel "de lekkerste" hier.

Tekst: Liesbeth Rasker

Fotografie: Annemarie Dekker

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application