1. Restaurantprofiel
  2. Renato’s... you turn my legs into spaghetti!
Renato’s... you turn my legs into spaghetti!

Renato’s... you turn my legs into spaghetti!

Drie jaar geleden besloten twee ondernemende vrienden, Kim en Freek, pizzeria 'Renato's' in de Pijp te heropenen. "Wij zeiden altijd tegen elkaar: je kan in Nederland nergens zó lekker pizza eten als in Italië. Dit proberen we met de pizzeria waar te maken!" Kim en Freek namen een pizzeria over van een ras-Italiaan die hen zijn fijne (pizzadeeg-) kneepjes van het vak leerde en ondertussen nog steeds vaak bij hen over de vloer komt. Zowel de menukaart als de inrichting is authentiek Italiaans met een Amsterdamse touch.

Deliveroo

Kim en Freek leerden elkaar tijdens hun studie aan de Hogere Hotelschool kennen en delen een passie voor ondernemen én de Italiaanse keuken. Naast dat de twee goede vrienden zijn, zijn ze ook pittig aan elkaar gewaagd. Over pittig gesproken: op de kaart is de pizza Cicciolina te vinden, een pizza vernoemd naar een Italiaans politica die bekend staat als een pittige tante. Dat is te proeven aan de pizza, die rijkelijk belegd is met pikante salami, pancetta, gegrilde paprika en Spaanse pepers. Het is één van Kim's favorieten maar de eenvoudige Margherita blijft met kop en schouders boven de rest uit steken.

Deliveroo

In eerste instantie runden Kim en Freek de pizzeria met een klein team, bestaande uit Renato, het zusje van Freek en zijzelf. Nu, drie jaar later, is het team stevig gegroeid en hebben ze twee goedlopende vestigingen én een foodstand in de Foodhallen in West! "Het was een pittig jaar voor ons. Het was niet volgens de planning om binnen 7 maanden twee nieuwe locaties te openen, maar here we are!"

Deliveroo

Ondertussen stroomt langzaam het (Italiaanse) keukenpersoneel naar binnen. De keuken wordt gevuld met een hecht team, perfectionisme en enthousiasme. Geen gerecht gaat de keuken uit voordat het door alle koks is goedgekeurd. En daarmee is het gevoel je in Italië te wanen compleet. En Freek? Die spreekt net zo vloeiend Italiaans als dat de limoncello in het restaurant vloeit. En die vloeit buono.

Deliveroo

De recepten en werkwijze zijn authentiek Italiaans en de meeste producten worden uit Italië geïmporteerd. Alle pizza's op de kaart worden standaard belegd met buffelmozzarella die drie keer per week vers bezorgd wordt, rechtstreeks vanuit Italië. "Het pizzadeeg rijst ongeveer 24 tot 48 uur en de koks hebben veel ervaring. Deze combinatie maakt dat je écht die pizza kunt eten die je in Italië ook op tafel krijgt."

Deliveroo

Met de Osteria, de tweede zaak die de ondernemende vrienden openden, wilden Kim en Freek een ander concept neerzetten: een Italiaanse huiskamer waar je juist géén pizza kan eten maar antipasti. "Afgelopen januari kregen we de sleutel van de Osteria die zich twintig meter van de pizzeria vandaan bevindt. Vanaf dag één is ook de Osteria een groot succes en zit het iedere avond bomvol!" In de Osteria worden verse pasta's, risotto's, antipasti, en ja, eigenlijk maar net waar ze zin in hebben geserveerd. "Het menu wisselt wekelijks, op deze manier blijven we creatief op zoek naar vernieuwende en lekkere Italiaanse gerechten. Hierdoor kunnen we ook altijd met verse en seizoensgebonden groenten werken." vertelt Kim. Zo'n creatief gerecht is bijvoorbeeld de gerookte eendenborst met granaatappel en sinaasappelsaus, yum!

Deliveroo

Sinds begin november zijn Renato's specialiteiten ook te proeven in de Foodhallen. "In de hallen hebben we een combinatie van beide zaken: pizza's en antipasti." Aldus Kim. Renato's Pizzeria, Renato's Osteria én de vestiging in de Hallen zijn authentiek Italiaans in een Amsterdams jasje!

Renato's? Yes, please!

Tekst en fotografie: Esther van der Heijden

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application