1. Restaurantprofiel
  2. Pizza met Zuid-Italiaanse passie in de Pijp
Pizza met Zuid-Italiaanse passie in de Pijp

Pizza met Zuid-Italiaanse passie in de Pijp

Vergeet de oude vrouw uit de Bertolli reclame, Novella (42) van Mastino Pizza in de Amsterdamse Pijp – dat je heus twee keer voorbij kan lopen - is alles behalve dat. Gekleed in het zwart, met bordeauxrood gestifte lippen en een kek boerenbontsjaaltje gedrapeerd om haar hoofd, ontvangt ze me enthousiast en hartelijk als ik binnenkom. "Ciao Bella!" Geboren en getogen in Calabria, woont Novella inmiddels alweer 10 jaar in Amsterdam. "De amore bracht mij naar Nederland." En vorig jaar was het tijd om een stukje Italië naar Amsterdam te brengen. Dat deed ze samen met kompaan Paolo (49). De twee kennen elkaar nog uit Calabria.

Deliveroo

Mastino Pizza is moeilijk groot te noemen, er is ruimte voor een handvol tafels. Maar het is er knus, en het ruikt er goddelijk. Naar pizza, duh. Op de vraag waarom ze besloten een pizzatent te openen in de Pijp, een buurtje  waar al behoorlijk wat goede pizzatenten zitten, wijst ze glimlachend naar de lightbox aan de muur, waarop staat: not why, but why not. "Ik hou ontzettend van eten. Eten is zo belangrijk! En ik miste een plek waar je die echte Italiaanse sfeer proeft. Mijn moeders familie had vroeger een restaurant op Sicilië, waar ik als klein meisje de liefde voor eten heb mee gekregen. Die sfeer wilde ik naar Amsterdam brengen" Inmiddels bestaat Mastino Pizza alweer een klein jaar en is het een groot succes.

Deliveroo

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de drukste dagen. Als je Instagram erop naslaat blijkt de vegan pizza een ware hit te zijn. Novella beaamt dat. "Mastino heeft als een van de weinige veganistische pizza's op het menu staan, en die gaan als een trein." De kaas voor de vegan pizza is gemaakt van kokosmelk, en ondergetekende kan je vertellen: hij is verdomd lekker. De succesformule ligt volgens het duo dan ook geheel gelegen in het feit dat alle producten die Mastino gebruikt gewoon heel goed zijn én vrijwel allemaal uit (Zuid-) Italië komen. En dat is weer te danken aan Paolo, die voor de opening van Mastino in Italië werkzaam was als exporteur van de beste Italiaanse producten naar het buitenland. Met andere woorden: Paolo is je man voor de beste en écht Zuid-Italiaanse producten.

Deliveroo

De in Amsterdam wonende Italianen hebben de weg naar Mastino ook gevonden, en dat zegt natuurlijk genoeg. "Die bestellen niet de vegan pizza, maar de White pizza, een pizza zonder tomatensaus." Novella's eigen favoriet is de Flower Power, met courgettebloem, mozzarella en ansjovis. Of er nog een tweede vestiging in de pijplijn zit? "Jazeker! Het is allemaal nog niet 100% zeker, maar we hebben iets op het oog."  in.. jawel.. Oud-West!

Deliveroo

Die vegan pizza's en al die andere lekkere pizza's bestel je hier.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application