1. Restaurantprofiel
  2. Perfectie als streven
Perfectie als streven

Perfectie als streven

Terwijl in mijn ooghoek twee oude mannetjes een potje schaak spelen op het outdoor schaakbord van het Max Euweplein word ik vol enthousiasme ontvangen door Sako Hopstaken, executive chef van Wagamama Benelux. Nog voordat we goed en wel plaats hebben genomen steekt hij van wal over zijn tijd als sushi chef in Cannes en als kok aan boord van een toeristenboot op Bali "We kwamen een week lang niet aan wal en hadden niet eens een koeling aan boord. Alles moest from scratch gemaakt worden, zelfs het brood. Het was zo'n enorm goede leerschool, omdat ik echt helemaal teruggeworpen werd op mezelf. En die vis die je daar rechtstreeks uit zee eet, verser krijg je het niet hoor"

Deliveroo

De inventiviteit die hij daar ontwikkelde komt elke dag weer van pas bij Wagamama, helemaal nu het restaurant een nieuwe weg is ingeslagen. "Waar het voorheen vooral ging om snelheid en efficiëntie, richten we ons nu veel meer op de details. Zo gebruiken we nu in plaats van grove stukken koriander speciale koriander kiemen, die veel fijner en subtieler van smaak zijn. Of neem nou de chillies, die worden tegenwoordig gesneden onder een bepaalde hoek zodat de smaak beter tot z'n recht komt. Dit is een ontwikkeling die helemaal past bij de zogenaamde kunst van het 'kaizen' de Japanse term voor het constante streven naar perfectie. Vanaf het begin is kaizen een leidraad geweest voor Wagamama en daarom is het zo goed dat we hier ons nu weer extra op richten"

Deliveroo

Absolute evergreen van het restaurant is Chicken Katsu Curry, een mild pittige kokoscurry met gepaneerde kip. Zelf is hij groot fan van Itame, een noodle soep vol met verfijnde smaken als gember en citroengras. De soep kan met kip of garnalen bereid worden, maar ook vegetarisch. Die mogelijkheid om te kunnen kiezen is voor Sako ontzettend belangrijk. "We willen dat iedereen hier kan komen eten. Daarom houden we ook heel erg rekening met allergieën. Er is een vrouw uit Limburg, die is voor zoveel dingen allergisch, dat ze eigenlijk nooit uit eten kan gaan. Behalve bij ons. Van tevoren belt ze me dan op en vervolgens halen we alles uit de kast om haar een onvergetelijke avond te bezorgen. Als ik haar dan zie genieten van het eten, man, dan word ik zo intens gelukkig"

Deliveroo

Benieuwd naar deze perfectie? Bekijk het menu van Wagamama hier.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application