1. Restaurantprofiel
  2. Perfect Fast Good
Perfect Fast Good

Perfect Fast Good

Ken je die filmpjes van mensen die hamburgers bouwen van 10 cheeseburgers en pizza's belegd met hamburger? En heb je je toen, net als ik, wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om dit met gezond eten te doen, Sushi bijvoorbeeld? Nou, dat is wat ze bij Poké Perfect doen, deze sushidromen waar maken.

Deliveroo

De inspiratie hiervoor komt uit de VS waar Poké (wat 'gesneden' in het Hawaïaans betekent) al een hit is. Poké is verworden tot een verzamelnaam voor sushibowls. En dat is precies zo fantastisch als het klinkt. Sushi, maar dan eigenlijk echt superveel sushi, uit een bowl te eten. "Deconstructed Sushi heet het eigenlijk" legt eigenaresse Quinta uit. Ze woonde een paar jaar in Amerika en miste bij terugkomst deze gezonde en snelle keuken. "In Los Angeles en New York zijn er heel veel zaken en ik dacht, dat moeten we hier ook hebben."

Deliveroo

In broer Gerrit Jan vond ze een compagnon om Poké naar Nederland te halen, hij zag het concept wel zitten: "We hebben onze bowls wel een beetje aangepast naar de Nederlandse markt, zo kan je kiezen uit quinoa of rijst en hebben we ook kip en tofu als opties." Met de kaart zijn ze geholpen door een Amerikaanse vriend die toevallig net zelf bezig was met het opzetten van een Pokézaak in Atlanta. Samen stelden ze het menu samen en vonden het pand op de Prinsengracht. Met vereende krachten en hulp van familie en vrienden verliepen de eerste maanden zo uitzonderlijk spoedig.

Deliveroo

Poké's fantastische locatie, dicht bij het Leidseplein, helpt zeker mee aan hun instant succes: "er zitten veel bedrijven op de grachtengordel die lunch bestellen, mensen komen langs na hun werk en ook toeristen weten ons te vinden." Verklaart Gerrit Jan de diversiteit aan klanten. Maar het succes is toch vooral te danken aan het concept van gezond, snel en vooral ook genoeg eten. Geen verassing dus dat het jonge restaurant binnen no-time immens populair is geworden.

Deliveroo

Gerrit Jan: "Sinds 3 oktober zijn we open en het gaat heel erg goed. We hadden verwacht vooral met het mooie weer goede zaken te doen maar ook in november en op doordeweekse dagen draaien we heel lekker." Zo goed zelfs dat ze nu al een tweede locatie in Utrecht gaan openen. "Het enige probleem waar we in het begin tegenaan liepen was dat we niet genoeg personeel hadden." Zegt Quinta lachend. Dat Poké de rest van het land gaat veroveren is dus wel duidelijk.

Deliveroo

Dankzij de Kitchen Bible, waarin de Perfect afgemeten combinaties van ingrediënten staan, krijg je bij iedere Poké Perfect altijd dezelfde heerlijke bowl. Zoals hun signature dish en tevens bestseller 'The Witzel' met zalm, avocado, masago, lente ui en sesam zaadjes afgetopt met de zelf samengestelde Poké Ponzu saus. En die andere droom, deze ingrediënten in een Sushirrito (Sushi burrito). Het kan gewoon allemaal bij Poké Perfect.

Ben je al aan het watertanden? Bestel dan snel bij Poké Perfect.

Tekst: Carlot Verloop

Fotografie: Annemarie Dekker

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application