1. Restaurantprofiel
  2. Pasta di mama
Pasta di mama

Pasta di mama

Het ruikt er heerlijk en in de vitrine liggen allemaal dingen die ik meteen op zou willen eten. Ook al is het 11 uur 's ochtends. Ik ben op de Prinsengracht, ter hoogte van de Utrechtsestraat en loop binnen bij Italiaanse traiteur Ciao Bella. Met een onberispelijke Amsterdamse tongval, die hij heeft overgehouden aan 37 jaar hier wonen, word ik begroet door eigenaar Luigi.

Deliveroo

Twee jaar geleden begon hij samen met zijn moeder en dochter het kleine zaakje aan de gracht: "Het was me opgevallen dat er weinig echte Italiaanse traiteurs in Amsterdam zijn. Veel Italiaanse restaurants, maar weinig traiteurs." Legt hij zijn keuze uit. Een gat dat hij graag opvulde want het was een gemis. "Ik zocht een zaak waar je gewoon authentiek Italiaans eten kon halen en dat was er niet." Dus begon hij er zelf mee.

Deliveroo

Dankzij jaren aan horeca ervaring wist hij hoe hij het aan wilde pakken en stelde heen menu samen. Geen moeilijke gerechten maar echte Italiaanse klassiekers zoals lasagne en Melanzane alla parmigiana: "We hebben altijd dezelfde dingen op de kaart en zo nu en dan een special." Deze keuze voor weinig variatie is bewust: "Mensen hechten waarde aan die continuïteit, ze bestellen hier om de zoveel tijd en dan willen ze hetzelfde als de vorige keer."

Deliveroo

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Ciao Bella. Het Nederlandse vlees en de groente voldoen aan de standaard maar alle andere ingrediënten komen uit het zuiden van Italië. Er worden geen toevoegingen en conserveringsmiddelen gebruikt: "Als het niet van de beste kwaliteit is verkoop ik het niet." Zo simpel is het zegt Luigi. "Goed eten, zoals m'n moeder het maakt." Verduidelijkt hij.

Deliveroo

En daar is geen woord van gelogen want zijn moeder maakt ook het eten. Samen stelden ze het menu samen en ze stond tot een paar maanden geleden achter de pannen. Omdat zijn moeder met haar 76 lentes inmiddels niet meer dagelijks in de keuken staat nam een kok uit Sardinië haar plaatst in. Maar, ze is nog steeds een belangrijke pijler in het familiebedrijf. "Het lijkt hier soms wel Fawlty Towers, een soap." Zegt hij lachend als hij uitlegt hoe de Italiaanse passie voor koken vaak tot op straat te horen is.

Deliveroo

Ciao Bella is de werkelijkheid waar Bertolli en dr. Oetker ons in hun reclames van probeert te overtuigen. Pasta di mama, maar dan echt.

Wil jij deze passie ook proeven? Bestel dan nu bij Ciao Bella.

Tekst: Carlot Verloop

Fotografie: Annemarie Dekker

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application