De geheime agenda van Anne&Max die niet geheim zou moeten zijn
Het is een droom van velen: je eigen koffiezaak beginnen. En zo ook die van Anne&Max, zou je denken.
Het is een droom van velen: je eigen koffiezaak beginnen. En zo ook die van Anne&Max, zou je denken.
Het geheim van goede sushi is de balans: alles moet kloppen. De rijst moet luchtig, rond en de juiste plakkerigheid hebben. En de vis moet constant van de beste kwaliteit zijn. En krakend vers natuurlijk vertelt Chuck Lee (42) van Tomo Sushi in Amsterdam.
'We besloten om –ondanks adviezen van vrienden- niet op een weekenddag maar op een doorsnee maandag onze deuren te openen, vertelt Linsey van Oers, eigenaresse van The Happiness Café.
Op nummer 22, ingeklemd tussen een sigarenboer en een huidstudio, zit BOS: een sap- en saladebar, of 'healthy to go', zoals ze het zelf noemen.
Het is één van de spaarzame zonnige en warme dagen deze zomer wanneer we met Gijs Werschkull hebben afgesproken in de vestiging van GYS aan de Amsterdamsestraatweg.
'De eerste zondag dat we op jullie site stonden had ik meteen 25 orders,' vertelt Ruben Goerich, eigenaar van het Haarlemse Rubens Burger trots.
Ik eet eigenlijk bijna alles. Maar er zijn weinig dingen waarmee je mij zo'n plezier doet als met een goeie, ouderwetse pieper.
Er is geen ontkomen meer aan: de single focus restaurants zijn overal. Een welkome verademing tussen de kip- en burgertenten is Holy Ravioli, een knus klein tentje in Amsterdam Oud-West waar ze, inderdaad, alleen maar ravioli verkopen.
Ze zijn een groot succesnummer in menig studentenkeuken: wraps gevuld met gehakt, salsa uit een potje, dito guacemole, een halve zak geraspte kaas en een dikke klodder crème fraîche om het af te toppen. Lekker? Mwah. Mexicaans? Nog minder.
Wanneer we eigenaar Harm Hogendoorn toch een beetje beschaamd vertellen dat we zijn eetwinkel Dado voorbij waren gefietst, begint de Utrechter te lachen.
Download de App op iPhone of Android