1. Restaurantprofiel
  2. Niemand raakt er ooit op uitgekeken: FRIET!
Niemand raakt er ooit op uit gekeken: FRIET!

Niemand raakt er ooit op uitgekeken: FRIET!

Van de schuur van zijn ouders, naar de markt in Utrecht, naar zijn eigen zaken in Utrecht, Zwolle, Leiden en Breda. Dan hebben we het over Roderick Heijning, oprichter van Dapp Frietwinkel. Zijn vader zei hem ooit, 'als ik stop met deze baan ga ik gewoon écht goede verse frieten verkopen'. De (aard)appel viel niet ver van de boom, want ondanks dat Roderick ondertussen nog druk aan het studeren was, begon hij met het bakken van verschillende soorten aardappelen in de schuur van zijn ouders.

Deliveroo

Duurzaam, ambacht en biologisch

In de schuur van zijn ouders probeerde hij allerlei verschillende soorten aardappelen en olie. Tussendoor verspreidde hij zijn nummer in de buurt zodat zij een smsje konden sturen als zij zijn friet wilden proberen. Stuurden zij een smsje, dan kwam hij langs met zijn fietstassen gevuld. Zij een frietje aan huis bezorgd, Roderick de feedback waar hij naar zocht. Want hij moest en zou de perfecte friet ontdekken. Met als grote eis: alles biologisch. De friet, de sauzen, de olie en de drankjes die hij er later bij zou gaan serveren.

Deliveroo

Fulltime fries

Toen het perfecte frietje er uiteindelijk was, begon Roderick na te denken over hoe hij het op een leuke originele manier in de markt kon gaan zetten. Omdat duurzaamheid, naast biologisch en ambachtelijk, een randvoorwaarde waskocht hij een bakfiets die hij samen met zijn schoonvader verbouwde tot zijn eerste frietfiets. Toen hij in 2012 doordeweeks nog in de jeugdzorg werkte, was hij wel al elk weekend met de frietfiets op pad. Maar hij besefte, 'iets kan alleen maar slagen, als je er fulltime voor gaat'. Dus dat deed hij, in 2014. Maar niet alleen, compagnon Siem van Bruggen sloot zich aan bij de Dapp-family.

Deliveroo Elke dag van de week

Hoewel ze in 2014 nog op de biologische markt op Vredenburg in Utrecht stonden, openden ze dat jaar een winkel als vaste locatie. Utrechters wilden namelijk elke dag van de week kunnen genieten van de heerlijke biologische frieten van Dapp. Hiermee waren zij dan ook de eerste biologische frietwinkel van Utrecht. De klanten komen deels van de biologische markt, maar ook veel toeristen komen koekeloeren en zelfs hele groepen zakenlui die in hun lunchpauze graag biologische frieten komen eten.

Deliveroo

Friet = feest, feest = friet

Dapp staat voor plezier; de beleving van het eten van het frietje moet een feest zijn. Zowel in de winkel, als wanneer het thuisbezorgd wordt. Dan moet de zak friet open gemaakt worden met een lach op het gezicht. Om de klanten nog net dat extra stukje beleving te geven, organiseert Dapp eens per kwartaal de Frietwinkelsessies. Wat dat inhoudt? Nou, een artiest in de winkel! Een miniconcert in de winkel dus.

Geloof ons op ons woord, Dapp's frieten zijn om je vingers bij af te likken. Mocht je ons nou niet geloven, het AD heeft ze ook nog eens verkozen tot winnaar van de AD friettest. Zelf kijken of al deze lof niet voor niets is? Bestel een frietje!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application