1. Restaurantprofiel
  2. Mmmmm bij Mori’s
Mmmmm bij Mori’s

Mmmmm bij Mori’s

Het restaurant Mori's is vernoemd naar zijn Perzische eigenaar. Een man die volgens zijn vriendin bekend staat als een echte lekkerbek. Als Pers eet Mori uiteraard graag echt Perzisch eten. Voor een typisch Perzische Cheolo Kebab reisde hij tot een jaar geleden regelmatig af naar Amsterdam, want in Utrecht was het met geen mogelijkheid te krijgen. Jaar na jaar wachtte Mori tot er zich in Utrecht een Perzische keuken aan zou dienen. Dit moment kwam niet en was hij het wachten beu: hij nam het heft zelf in handen en zette Mori's op in de Utrechtse Lange Nieuwstraat.

Deliveroo

Mori is een echte ondernemer: naast zijn restaurant runt hij ook zijn eigen schildersbedrijf. Voordat hij Mori's begon, werkte hij regelmatig op de steigers in de Lange Nieuwstraat en toen al een bekend gezicht in de buurt. In het pand van Mori's zat voorheen een pizzazaak waar Mori regelmatig even aanschoof. Toen hij hoorde dat dit pand leeg kwam te staan, wist hij: dit is een teken! Iedereen adviseerde hem het restaurant te vernoemen naar zichzelf. Zo gezegd, zo gedaan en een jaar geleden opende Mori's zijn deuren.

Deliveroo

Mori is dol op koken. Het is dus geen wonder dat hij in zijn restaurant ook de rol als chefkok op zich heeft genomen. 'Wij willen onze klanten goed verzorgen en in de watten leggen. Bij binnenkomst wordt er meteen een lekker opwarmertje geserveerd: een broodje met feta, verse kruiden en walnoot. Dit kreeg ik vroeger al van mijn moeder als ik ziek of moe was. Dit is uiteraard ook te bestellen via Deliveroo. Verder werken we veel met saffraanrijst, een typisch Perzisch specerij', aldus Mori. Alle gerechten worden voorzien van verse kruiden, zoals peterselie, koriander, dille, munt en dragon.

Deliveroo

De stoofpotjes van Mori zijn ondertussen een waar begrip in Utrecht. De klanten zijn er verslaafd aan. Dagelijks ontvangt hij er telefoontjes over. Dagelijks serveert hij een soort 'stoofpotje van de dag'. Rond 13.00u gaat de pot op het vuur en na ongeveer vijf uur pruttelen is de stoof ready to eat. Een ander enorm populair gerecht is de kippendij- en gehaktspies die is bedacht door Loki, de vriendin van Mori. De kip wordt gemarineerd in een speciaal mengsel van olie, saffraan, uien en wat van zijn geheime kruiden. Het resultaat? Een heerlijke malse en Perzische smaaksensatie!

Deliveroo

Zin om eens wat anders te bestellen dan een Italiaanse pizza of een Amerikaanse burger? Ervaar de Perzische keuken van Mori's!

Tekst: Ghislaine de Roij

Fotografie: Marina Novosad

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application