1. Restaurantprofiel
  2. Mexico in je woonkamer
Mexico in je woonkamer

Mexico in je woonkamer

De vrolijkheid van het Mexicaanse Popocatepetl (dat ik eigenlijk 'Little Mexico' zou willen noemen omdat ik de naam niet zo goed kan uitspreken) komt me vanaf de straat al tegemoet. Door de ruiten lacht de kleurrijke verlichting me toe en bij de deur word ik nog blijer van de uitnodigende bakken nacho's met guacamole en salsa die daar staan. Een serieus vakantiegevoel maakt zich van mijn meester als ik de zaak binnenkom. Met onmiskenbare vrolijke Mexicaanse muziek in mijn oren en zittend tussen kleurrijk beschilderde muren waan ik me even in het Zuid-Amerikaanse land.

Deliveroo

En dat is ook de bedoeling, leggen eigenaar Gert-Jan en bedrijfsleider Jill uit. Popocatepetl is Mexico. Vernoemd naar een bekende vulkaan en hier om ons kennis te laten maken met het land. Sfeer en eten gaan daarbij hand in hand. "We gaan echt voor de gastenbeleving" legt Gert-Jan uit. De eigenaar nam het restaurant drie jaar geleden over en heeft sindsdien een duidelijke focus: "We proberen bij iedere tafel een feestje te maken en te zorgen dat mensen zich welkom voelen in Haarlem."

Deliveroo

Het liefst zou hij heel Haarlem zelfs omtoveren tot Mexico en dankzij Deliveroo kan dat nu een beetje. Jill: "We hebben wel eerder gedacht aan bezorgen maar het leek ons een stressvolle onderneming, daarom zijn we blij dat dit dankzij Deliveroo nu kan. Meer Mexicaans eten en dus meer Mexico in Haarlem. Toch ziet Gert-jan volgens Jill nog meer mogelijkheden om Haarlem te 'ver-Mexicaniseren'. En inderdaad, na even doorvragen komt zijn ware droom op tafel. Hij zou de sfeer van 'Popo' nog wel wat meer naar de huiskamer willen brengen: "Ik zou alle Deliveroo fietsers een sombrero en een zak nacho's willen geven die ze dan als een soort Pieten overal neer zouden kunnen strooien en uitdelen." Zegt hij lachend.

Deliveroo

Want nacho's , die krijg bij ieder gerechten en de chips getuigen zo ongemerkt van de gastvrijheid van Popo. Een detail dat laat zien dat ze goed weten dat de liefde van de gast, alle gastvrijheid ten spijt, uiteindelijk door de maag gaat. Op het menu vinden we daarom klassiekers zoals Burrito's, Taco's en Enchilada's en onmisbaar: veel nacho's met huisgemaakte guacamole. Favoriet van Gert-Jan en Jill zijn de Fajita's, niet in de laatste plaats omdat dit gerecht ook bij de gasten populair is.

Deliveroo

Het restaurant is onderdeel van een keten en de jaren aan gedeelde ervaring en focus op het echte Mexico, is wat je terugvindt op je bord. Authentieke gerechten met een authentieke smaak. Als Gert-Jan en Jill de Mexicaanse Popo-sfeer ook nog in de Deliveroo bestelling zouden kunnen stoppen, zouden ze dit doen. Dus voor nu moeten we dit er maar even bij denken.

Wil jij ook een beetje Mexico in je huiskamer? Bestel dan hier bij Popocatepetl.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application