1. Restaurantprofiel
  2. La Pizza, een love story met authentieke Italiaanse keuken
La Pizza, een love story met authentieke Italiaanse keuken

La Pizza, een love story met authentieke Italiaanse keuken

Dat Geertje een mensenmens is, merk ik meteen. Dit blijkt ook uit haar eerste beroepskeuze: ze studeerde aan de Pabo. Helaas was werk vinden hierin in die tijd zo makkelijk nog niet, dus belandde Geertje in de horeca. Achteraf een goede keuze geweest, want nu is zij eigenaresse van de twee sfeer- en smaakvolle vestigingen van La Pizza in Rotterdam.

Jaren werkte Geertje met toewijding bij restaurant LUX in de bediening. Toen er een nieuwe bedrijfsleider werd gezocht, was Geertje de aangewezen persoon. Deze kans greep zij dan ook met beiden handen aan! In 1989 werd Geertje mede-eigenaar van LUX. Een horeca-ondernemer werd geboren, want samen met haar compagnon zette zij het Italiaanse gehele restaurantgedeelte van LUX op de kaart en dit was vanaf dag één een razend succes. In 1991 werd ze in zijn geheel eigenaar en dit heeft zij zo'n twaalf jaar met overgave gedaan.

Deliveroo

'Ik opende mijn eigen zaak tussen allerlei animeerbarretjes in Rotterdam'.

De ambities van Geertje reikten verder: 16 jaar geleden opende zij de deuren op de Scheepstimmermanslaan in Rotterdam. Dit was reuze spannend, want het restaurant zit namelijk gevestigd tussen allerlei animeerbarretjes. Geertje: 'mensen waarschuwden me hiervoor en dachten dat het geen succes zou worden. Op de opening verwachtten we 40 man, maar er stonden er 140!!' La Pizza is dus vanaf het begin een gruwelijk succes. Het is een restaurant met net een beetje extra: 'Bij veel Italiaanse zaken miste ik het eten van kleine hapjes. Bijvoorbeeld kleinere pizza's, maar ook voorgerechtjes. Ook had ik vaak behoefte aan meer keuze in de wijnen en de mogelijkheid om echt lekker lang te kunnen tafelen. Aan deze punten heb ik allemaal gedacht toen ik het plan voor La Pizza klaarstoomde.' Ondertussen is Willem, de partner van Geertje mede-eigenaar geworden van La Pizza. Hem leerde ze tussen de bedrijven door ook nog kennen en dit was meteen een match made in heaven. Leuk detail: de dochter van Willem was bedrijfsleider bij LUX en zij heeft de date voor Geertje en Willem op poten gezet. Top idee, want samen staan zij nu aan het roer van succesverhaal La Pizza.

Deliveroo

Pizza's bakken in een steenoven is vakmanschap

Bij La Pizza werken ze met een echte steenoven die op hout gestookt wordt, net zoals in Italië. Ook wordt bij La Pizza het bakken van de pizza's gezien als een vak apart. Het was een zoektocht naar goede pizzabakkers, want dit is volgens Geertje echt vakmanschap: 'Een pizzabakker moet weten hoe je met een oven omgaat. Maar ook het deeg moet perfect zijn. De temperatuur is erg belangrijk, die moet constant zijn en de pizza moet op het juiste moment omgedraaid worden. Als ik zie wanneer mijn pizzabakkers dit met overgave doen, vind ik dat zo gigantisch mooi.'

Deliveroo

Antipasti, pizza, pasta en Italiaanse vino

Bij La Pizza is keuze te over en je kan er zoveel eten/bestellen als je zelf wil. De keuze uit de antipasti is ruim: zo is de Insalata di spinaci e cicoria een veelgekozen gerecht: een spinaziesalade rijkelijk gevuld met witlof, topinamboer, parmezaan, truffel en olijven. Ook de gedroogde runderhaas met geitenkaas en/of olijfolie wordt veel besteld (Bresaola con caprino o olio d'oliva). Ook de pizza's zijn  uiteraard aan te bevelen en de keuze is reuze, 25 pizza's, dus voor ieder wat wils. Allemaal worden ze met liefde gemaakt door echte vakmannen. Om je bestelling af te maken kun je kiezen uit een van de heerlijke wijnen die Geertje zelf met zorg heeft uitgekozen.

Deliveroo

Zin gekregen om het echte Italië bij je in huis te halen door middel van zo'n authentiek steenoven gebakken pizza met voorafgaand wat lekkere antipasti? Dat kan vanaf de bank, YES!

Zin in iets heel anders? Ook dat kan vanaf de bank, YES!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application