1. Restaurantprofiel
  2. Italiaans genieten op JOUW manier.
Italiaans genieten op jouw manier

Italiaans genieten op JOUW manier.

In Milaan is het gebruikelijk dat er rond borreltijd, tussen 16:00 en 19:00, overheerlijke hapjes geserveerd worden bij het nuttigen van een alcoholische versnapering. Uiteraard voor de gezelligheid, maar ook om te voorkomen dat iedereen ladderzat richting huis gaat. Met dit idee als bron van inspiratie werd 'Aperitivo' geboren. Co-owner Wilte Kamphuis noemt het 'Italiaans genieten zoals jij dat wil'. En wie wil dat nou niet, genieten van diverse Italiaanse gerechten op jóuw eigen manier?

Deliveroo

'Bij ons draait het om genieten. Genieten zoals jij dat wil.'

Bij Aperitivo hebben ze definitief afscheid genomen van de klassieke voor- hoofd en nagerechten en was het doel een formule neer te zetten die Leiden nog niet had. En dat is gelukt! Wilte: 'Wij serveren simpelweg waar jij op dat moment blij van wordt. Van kleine gerechtjes, smaakvolle hapjes of gewoon juist wél dat fijne bord pasta of pizza.' Dit concept sloeg meteen aan bij de Leidenaar: Aperitivo maakte een vliegende start en heeft ondertussen flink wat naamsbekendheid verworven. Wilte: 'Met liefde laten wij onze gasten kennis maken met al het moois dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Dit kan met een glas wijn met een charcuterie en wat kaasjes, maar je kan ook binnenlopen voor een snelle en voedzame pasta. Je kan je gerecht delen met vrienden en familie, maar het ook juist lekker voor jezelf houden. Alles kan en mag bij Aperitivo.'

Deliveroo

Van focaccia tot crochette, van pizza tot pasta

Je mag dus alles zelf bepalen bij Aperitivo. Jij kiest. Maar uit welke gerechten kan je dan kiezen? De keuze is reuze: van focaccia's tot crochette's (kroketjes met verschillende vullingen), pizza en pasta, maar ook heerlijke vlees- en visgerechtjes. De Toscaanse worstjes zijn enorm in trek (Salsiccia fresca con finocchietto): deze worden gebakken met Sambuca en venkel. Ook de pasta Gamberoni wordt met regelmaat besteld: verse pasta met gamba's, knoflookolie, cherrytomaatjes, peterselie en rode peper. En o ja, vergeet de bitterballen met truffelrisotto niet (Arancini di riso al tartufo). Deze wordt geserveerd met homemade truffelmayonaise en is heerlijk voor bij de borrel!

Deliveroo

Luchtig, krokant en niet zwaar op de maag.

De pizza's van Aperitivo verdienen toch wel een eigen alinea. Wilte: De pizza's kenmerken zich doordat we twee hoogwaardige soorten bloem (Mulini Pizzuti en Caputo) gebruiken. Hierdoor is de pizza heerlijk luchtig, krokant en valt niet zwaar op de maag.' De pizza Originale wordt bestempeld als één van de publiekslievelingen. Deze is rijkelijk belegd met parmaham, mozzarella en de Burrata di Puglia. Laatstgenoemde is een verse typisch Italiaanse kaas die gemaakt is van mozzarella en room. Deze kaas uit Puglia heeft een romige en zachte smaak. Nog een smakelijke tip: de pizza Nutella is een aanrader als je zin hebt in wat zoets. Deze wordt, zoals de naam al verklapt, ruimschoots belegd met Nutella chocopasta en poedersuiker. Buon appetito!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application