1. Restaurantprofiel
  2. Inspiring women from the world of food
Inspiring women from the world of food

Inspiring women from the world of food

Wie zijn de chefs achter Deliveroo? We stellen een aantal briljante vrouwen, waarmee we over de hele wereld werken, aan je voor! Stap binnen door de keukendeur en ontdek hun verhalen - je weet het nooit, misschien inspireert het je in je volgende carrièrestap.

Fenna Cannegieter, Nederland

Deliveroo

Een moeder die absoluut niet kon koken en zelf jáááren als ambtenaar gewerkt heeft. Dat Fenna drie jaar geleden haar eigen kipkraam, Madame Poulet, begon was niet per se de meest logische stap. Maar een match made in heaven! De kwaliteitskippetjes van Fenna gaan als warme broodjes over de toonbank, sinds kort ook vanuit haar eigen take-away en delivery winkel in Den Haag. Fenna, een chef met lef, maar vooral een super onderneemster! Lees hier meer.

Restaurant: Madame Poulet, Den Haag

Shelina Permaloo, UK

Deliveroo

Shelina Permaloo was nog een projectmanager toen ze zich inschreef bij het oh zo bekende programma Masterchef. Toendertijd wist ze nog niet dat ze een nieuw pad zou gaan bewandelen waarin ze ook die eerste plek binnen Masterchef zou winnen. Een nieuwe stap in haar leven vol spanning en inspiratie. Lees hier meer.

Restaurant: Lakaz Maman, Southampton.

Jackie Keating, Ierland

Deliveroo

Toewijding, aandacht voor detail en een harde werker zijn een paar van de karaktertrekken van Jackie. Dit maakt Jackie Keating al 30 jaar lang een van de beste in haar beroep. Vandaag de dag, is ze eigenaar en manager van het meest geliefde en zelfstandige Pizza Company alsmede de populaire Gotham restaurants.

Restaurant: Independent Pizza Company, Drumcondra.

Sabrina Goldin, Frankrijk

Deliveroo

Sabrina Goldin, begon als een industrieel ontwerper, maar haar passie voor Argentijns eten heeft alles verandert. Aangekomen in Parijs wilde ze het gevoel van "thuis" overbrengen met heerlijke Argentijnse street food outlets. Sindsdien is het een groot fenomeen en volgen velen haar.

Restaurant: L'Empanaderia – The Asado Club, Paris.

Jeanette Saravani, Duitsland

Deliveroo

Jeanette Saravini's vader heeft haar de geheimen van de Italiaanse keuken geleerd toen ze nog erg klein was. Ook kreeg ze veel steun van haar moeder om samen met haar zus hun dromen te volgen. Ze namen het familierestaurant over. Veel ups en downs volgden, maar er was een constant positieve factor in haar leven: haar familie.

Restaurant: Saravini, Frankfurt

Alessandra Boganni, Italië

Deliveroo

Alessandra Bognanni, begon in 2006 haar eerste Aziatische Express restaurant, WOK, samen met haar man Giuseppe Amati. Haar focus ligt op het behouden van de authentieke smaken van Thailand en haar mantra 'geloven in meer'.

Restaurant: W.O.K., Milan

Pascale Nihoul, België

Deliveroo

Tijdens een reis naar de US in haar twintiger jaren werd Pascale Nihoul verliefd op de Amerikaanse diners. Ze zette haar droom om een ​​komiek te worden opzij en opende de allereerste American diner in Brussel - Le Balmoral.

Restaurant: Le Balmoral, Brussels

Gisela Salazar Golding, Singapore

Deliveroo

Hoeveel life changing beslissingen over je carrière beginnen met een racket? Voor Gisela Salazar Golding, die Quesillos (een Venezolaanse dessert) verkocht, betekende dit het begin van haar carrière. Alsmede het bij elkaar sparen voor het tennisracket dat ze wilde. Vandaag de dag is Gisela hoofd chef in de keuken van de populaire Grain Traders.

Restaurant: Grain Traders, Singapore

Kea Liden, Hong Kong

Deliveroo

Nadat Kea Liden verhuist was naar Hong Kong begon ze haar eerste onderneming vanuit haar eigen keuken. Tegenwoordig steekt Liden haar energie in haar twee populaire restaurants, Thai On High en Thai on Nine. Kea koopt dagelijks haar ingrediënten bij de lokale markten, haar inspiratie haalt ze uit haar reizen naar haar hometown Chiang Rai.

Restaurant: Thai on High, Western District, Hong Kong

Nicole Shiu, Australië

Deliveroo

Nicole Shiu wist niet wat ze zou willen worden als ze groot was, wat ze wel wist is dat ze erg genoot van gekke creaties en koken. Tot nu toe heeft deze inspirerende jonge patisserie chef al een aantal indrukwekkende prijzen binnengesleept, waaronder de runner-up in de 2016 Wereld Patisserie Award. En dat terwijl ze pas net is begonnen.

Restaurant: T By LuxBite, Melbourne

Sophia Sleiman, Dubai

Deliveroo

De voedingsdeskundige, Sophia Sleiman was altijd al erg gepassioneerd over koken. Ze wilde voedzaam, vullende en echt goed Libanees eten naar Dubai brengen. Dit was de dan ook de reden voor haar om te beginnen met het Mantoushe concept, wat betekent "een echte bite".

Restaurant: Mantoushe, Jumeriah Lake Towers, Dubai

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application