1. Restaurantprofiel
  2. Home made maaltijden met het gemak van afhaal
Home made maaltijden met het gemak van afhaal

Home made maaltijden met het gemak van afhaal

Tien jaar geleden bezocht Pien Geerts, eigenaresse van take away deli Puur Pien, Australië. Daar belandde ze in een internetcafé waar men naast internetten ook kon eten. Pien raakte hierdoor geïnspireerd; ze wilde altijd al iets met fooddesign doen en besloot dit bij terugkomst te realiseren. 'Ik kwam er al vrij snel achter dat food een belangrijker onderdeel van mijn concept moest zijn dan design. Mensen eten natuurlijk dagelijks en hebben minder vaak behoefte aan design.'

Een take-away concept zoals Puur Pien was er in Eindhoven nog niet. 'Als je snel een maaltijd wilt afhalen kom je vaak bij iets ongezonds uit. Daarom dacht ik; dat kan anders.' Puur Pien kookt pure en gezonde maaltijden die je als consument zo bij de take-away aan de Aalsterweg 14 kan afhalen.

Deliveroo

Met een vader die creatief is en een moeder die graag in de keuken staat, zat een concept als Puur Pien in de genen van de eigenaresse. 'Vroeger op de basisschool was ik woensdagmiddag vroeg uit. Ik bakte toen altijd wentelteefjes en andere lekkere dingen. Dit was voor mij het hoogtepunt van de week! Ik kwam er al snel achter dat gerechten maken echt mijn ding is. Ik smeerde vroeger ook al op jonge leeftijd mijn eigen boterhammen en probeerde vaak nieuwe dingen uit. Ik kreeg hiervoor alle (keuken)ruimte van mijn moeder.'

Eten heeft iets speciaals volgens Pien. 'Eten brengt mensen samen. Dat wilde ik met Puur Pien ook realiseren. Je eet hier wat de pot schaft. Elke week bestaat mijn menu uit vijf verschillende gerechten. Je kan je maaltijd hier eten of ophalen en thuis eten. Veel mensen bellen mij uit hun werk en halen de bestelling vervolgens op.' Puur Pien is dus ideaal voor mensen die weinig tijd hebben, maar toch iets gezonds willen eten.

Deliveroo

Want gezond zijn de afhaalmaaltijden van Puur Pien zeker. Het gezonde aspect hiervan is dat Pien niets toevoegt aan haar gerechten en ze zo vers mogelijk bereid. 'Ik let bewust op ingrediënten, hierdoor weet ik wat er in zit, omdat ik alles zelf maak.' Zo komen de soepen van Pien zonder bouillon, omdat daar bepaalde E-nummers inzitten waar mensen met bijvoorbeeld reuma niet tegen kunnen.

Sinds kort is Puur Pien ook een samenwerking aangegaan met een voedingsdeskundige. Van de vijf wekelijkse gerechten die Puur Pien bereid zijn er minstens twee die in een dieet passen.

Puur Pien haalt het gros van haar ingrediënten bij een groothandel, daarnaast heeft Pien een paar leuke leveranciers. Neem bijvoorbeeld de granola van TLANT; bevat enkel zaden, noten en granen die gebakken zijn in de oven met honing en dadelstroop. Geen toevoegingen en geen suikers, iets wat perfect past in het menu van Puur Pien.

Deliveroo

Naast leveranciers biedt Pien opkomende merken een springplank. Zo voert Puur Pien sinds kort het merk Honey Sisters. Zoals de naam doet vermoeden zijn de ondernemers zusjes die honing verkopen. Deze honing halen zij rechtstreeks bij hun opa die imker van beroep is.

Pien ziet zichzelf met haar take-away nog heel wat jaren op deze locatie zitten. Ook wil ze meer naamsbekendheid verkrijgen, zodat iedereen uit Eindhoven weet dat ze goed kan koken en taarten kan bakken. Uiteindelijk wil Pien huiskamerdiners verzorgen bij mensen thuis.

Deliveroo

Wil jij alvast een voorproefje en het eten van Puur Pien in jouw huiskamer bezorgd hebben door ons? Bestel dan hier.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application