1. Restaurantprofiel
  2. Holy Ravioli wat lekker!
Holy Ravioli wat lekker!

Holy Ravioli wat lekker!

Er is geen ontkomen meer aan: de single focus restaurants zijn overal. Een welkome verademing tussen de kip- en burgertenten is Holy Ravioli, een knus klein tentje in Amsterdam Oud-West waar ze, inderdaad, alleen maar ravioli verkopen. Nou ja, er zijn ook nog wel wat andere dingen – canneloni bijvoorbeeld, of lasagne – maar de focus ligt op ravioli en dat is ook precies waar Tim en Menno beroemd mee zijn geworden. Beroemd, ja, want naast de porties die ze dagelijks in de winkel verkopen staat hun ravioli inmiddels al bij meer dan 50 restaurants op de kaart. Grote kans dus dat je, zonder dat je het wist, al vaker hun heerlijke heilige ravioli hebt gegeten.

Deliveroo

Tim: "Je ziet steeds vaker dat mensen zich gaan specialiseren in iets. Goeie ontwikkeling hoor. Als ik ergens trek in heb, weet ik nu precies waar ik heen moet. Wij doen ook geen broodjes of lunch ofzo – dit is wat we goed doen en daar focussen we op.  Weten dat je product gewoon goed is en daar 100% achter staan, dat is de basis. Maar neem nou bijvoorbeeld al die hamburgertenten. Waar zit hem nou echt het verschil in? Zonder ze te willen afzeiken hoor, ik haal zelf ook graag een burger op z'n tijd. Maar er is niet erg veel onderscheidend vermogen."

Deliveroo

En eerlijk is eerlijk, een gebrek aan originaliteit kun je ze bij Holy Ravioli in ieder geval niet verwijten. Naast klassiekers als ravioli met kalfsgehakt en salie of spinazie en ricotta staan er ook altijd een paar ietwat onorthodoxe varianten op het menu. Een paar voorbeelden: pulled pork met koriander en komkommer, lamsgehakt met perzikchutney, rode biet met ras-el-hanout.

Deliveroo

Menno: "Er zijn bijna geen tenten die iets doen wat te vergelijken is met wat wij doen. Toen we hier net begonnen zei iedereen: Alleen maar ravioli? Kan dat wel werken? Maar nu snappen ze het en zien ze dat het werkt. Er zijn ook veel mensen die zeggen dat ze eigenlijk  helemaal niet van ravioli houden, maar dan zeg ik: wacht maar even, ik maak wel even wat voor je. Weet je, als je gewend bent aan de kant-en-klare ravioli van de supermarkt, dan snap ik dat wel. Maar dit is echt een heel andere beleving".

Deliveroo

Tim: "We hebben altijd een paar vaste klassiekers op de kaart, maar ons menu verandert iedere paar maanden. Het hangt ook een beetje van het seizoen af. Nu hebben we een hele lekkere met doperwten en munt, maar een paar maanden geleden hadden we een ravioli met pompoen en een chutney van sambal badjak. Die liep super goed. We hebben een paar echt Italiaanse klanten en die begrijpen  daar helemaal niets van. Terwijl dat juist de dingen zijn die andere mensen super tof vinden als combinatie. Het is misschien niet echt Italiaans, maar de smaken kloppen wel met elkaar." "Je kunt heel veel afwisselen", vult Menno aan. "Dat is nou juist het voordeel aan dit product – je kunt er alles instoppen."

Deliveroo

Als je hoort hoe gepassioneerd de mannen over hun ravioli praten, zou je nauwelijks geloven dat zij niet degenen zijn die Holy Ravioli zijn begonnen.

Tim: "Mijn broer Kevin is jarenlang chef-kok geweest. Hij is eigenlijk de zaak begonnen samen met Bart, een vriend van ons, alweer bijna tien jaar geleden. Toen hij in de keuken van Italiaans restaurant Mappa terechtkwam en nergens goeie ravioli vandaan kon halen, is 'ie het maar zelf gaan maken, gewoon daar achterin de zaak. Toen er steeds meer bevriende chefs om zijn ravioli kwamen vragen, dacht 'ie: hee, hier ligt misschien een kans." Er werd een klein afhaalzaakje op de Spaarndammerstraat geopend, maar al gauw werd ook dat te klein. Tim: "Dus toen moest er weer een nieuw pand komen. Ik deed in die tijd de administratie en heb dat toen opgepakt, samen met Menno. Mijn broer en Bart maken de ravioli, Menno en ik runnen sinds twee jaar de winkel."

Deliveroo

En die winkel is raviolirestaurant, koffiebar, cadeauwinkel en buurthuis ineen. Menno: "Er zijn mensen die hier zelf een bakkie koffie komen zetten. Vinden wij alleen maar gezellig". Tim: "We hebben daarom expres voor deze locatie gekozen, als je in het centrum gaat zitten heb je dat toch minder, met al die toeristen. Daar halen wij geen plezier uit. Als we hier buiten op straat gaan zitten met mooi weer, zijn we alleen maar mensen aan het begroeten. Allemaal vaste klanten. We zijn echt een soort buurthuis – we kennen iedereen".

Deliveroo

Ben je een van de weinigen die Holy Ravioli nog niet kent? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. En dat kan ook thuis op de bank!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application