1. Restaurantprofiel
  2. Het Vietnamese pareltje midden in Den Haag
Het Vietnamese pareltje midden in Den Haag

Het Vietnamese pareltje midden in Den Haag

Om de hoek van het binnenhof, midden in de gezellige winkelstraat van Den Haag is dit pareltje te vinden. Van buitenaf kijk je direct de keuken in waar hardwerkende koks de lekkerste vietnamese gerechten staan klaar te maken. Binnen krijg je meteen een gevoel van thuiskomen en loopt het water al in de mond als je de menukaart erbij pakt.

Deliveroo

Van vietnam, naar HongKong en door naar het koude kikkerlandje

Geboren en getogen in Vietnam, op 18 jarige leeftijd vertrokken naar Hongkong om daar in de keuken te staan naast de chefkok en nu sinds 6 jaar een eigen restaurant midden in het centrum van Den Haag met de beste Vietnamese gerechten.

Christine is het hart achter NGON en staat elke dag in de keuken om de koks aan te sturen en te zorgen dat alles perfect smaakt. Haar oma is de beste in de keuken en maakt de lekkerste gerechten waar ze veel inspiratie uithaalt. Naast de tips die haar oma heeft meegegeven, is ze naar HongKong vertrokken waar ze naast verschillende chef koks heeft gestaan die haar altijd 1 tip gaven: proeven, proeven en nog eens proeven. Dit is een tip die ze nog steeds toepast. Alles wat gemaakt wordt moet en zal geproefd worden voordat het aan de klant wordt voorgeschoteld. Alles moet op smaak zijn en goed bij elkaar passen, dan pas is het ready to go.

Deliveroo

De Vietnamese keuken wordt bij de Nederlanders ook steeds populairder. Christine verteld dat als klanten bij haar binnenkomen ze het gevoel hebben dat ze even terug zijn in Vietnam. De geuren, kleuren en smaken zorgen ervoor dat het koude kikkerlandje even vergeten wordt en het Oosterse gevoel naar boven komt.

Veel klanten komen er al 6 jaar en hebben hun vaste lievelingsgerechten die ze blijven bestellen. De gegrilde kip met bananenblad en lemongrass is een grote favoriet, ook de gefrituurde dorade en de welbekende pho zijn populair.

Naast haar vaste gasten komt er ook wel eens een bekende, de ambassadeur van Vietnam is een welbekende gast in het restaurant. Ook regelt NGON vaak de catering voor de ambassadeur. Dat kan natuurlijk maar een ding betekenen!

Deliveroo

Al met al kan je hieruit wel opmaken dat NGON zeker het proberen waard is! Of je nou gaat voor de Bo Xoa Le Que, Cha Kho To, Bun Bo Nuong of Pho Bo Nam, aan de namen ligt het in ieder geval niet.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application