1. Restaurantprofiel
  2. De SLA revolutie
De SLA revolutie

De SLA revolutie

In de zomer van 2013 gonsde het door de stad: er komt een nieuw restaurant. Of eigenlijk, een nieuw concept. SLA ging het heten, en sla ging je er eten. Nu is het zo dat de gemiddelde Amsterdammer niet zo snel gek te draaien is, er opent elke week wel iets nieuws en mensen zijn maar moeilijk weg te krijgen bij hun oude vertrouwde plekken. Maar niet voor SLA: op de dag van opening stond een meterslange rij voor de winkel aan de Ceintuurbaan. Mensen moesten zowaar wachten, iets waar menig Amsterdam maar wat graag zijn of haar neus voor ophaalt. Kortom, SLA was een hit, en nieuwe vestigingen volgden elkaar in rap tempo op. En niet zo gek ook, SLA gelooft in de kracht van plantaardige voeding waarin groente een grote rol speelt. Alle producten zijn biologisch en er wordt gekookt zonder toevoegingen van suiker en koemelk. Bovendien, er was nog niets dat op deze manier gezond eten aanbood.

Deliveroo

"Dat is ook waarom SLA überhaupt is ontstaan", legt mede-oprichter Jop van de Graaf uit. "Mijn vrouw Nina (Pierson, red.) en ik ergerden ons dood aan het slechte aanbod van makkelijk en gezond eten in de stad. Groente genoeg bij de supermarkt, maar dan moet je maar net tijd hebben om elke avond in de keuken te staan." Dat moest anders, en zij gingen het doen.

Deliveroo

De missie was al snel duidelijk: gezond eten toegankelijk maken voor iedereen. Met vallen en opstaan is het ze gelukt een goedlopend bedrijf neer te zetten, dat sinds kort ook buiten de stad waar het allemaal begon te vinden is. Utrecht en Den Haag zijn een succesvolle SLA rijker en binnenkort komt er ook eentje in Haarlem. Zijn ze niet bang dat de health trend een hype blijkt te zijn, en het dan gedaan is met de successen? Jop: "Inmiddels niet meer. In het begin was het veel te hysterisch en waren mensen misschien aan het doorslaan, maar tegenwoordig zie je dat men weer terugkeert naar een natuurlijke balans. En zo leef ik zelf ook; niet extreem, maar wel bewust. Gewoon gezond leven, minder bewerkt eten, dus nooit aardappelpuree van poeder of andere rare goocheltrucs, en geen fast food. Dat zien we ook terug in onze winkels; van jong tot oud en man tot vrouw, iedereen weet ons tegenwoordig te vinden. Dat vind ik echt prachtig om te zien."

Deliveroo

Waar SLA nog heen gaat? Het liefst de hele wereld over, maar beginnend in eigen land. Het oosten van het land heeft nog geen SLA en daar wil Jop de komende jaren verandering in gaan brengen. Op de vraag of ze ooit de Starbucks van de salades willen worden is hij heel duidelijk: "dat lijkt me natuurlijk te vet voor woorden." En als dat eenmaal zover is is de missie volbracht: gezond en lekker voor echt íedereen.

Bestel je gezonde salades hier. Nu ook in het park of op de boot te bestellen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application