1. Restaurantprofiel
  2. Het succesverhaal van drie ondernemende zussen
Het succesverhaal van drie ondernemende zussen

Het succesverhaal van drie ondernemende zussen

De gezusters Joey, Chrissy en Stevie komen uit een echte horecafamilie. Het begon allemaal bij de strandtent van hun moeder in Scheveningen. Hier begonnen de zussen in de afwas en klommen vanuit daar verder op. Hun ouders wilden niet dat ze meteen bovenaan begonnen, "eerst alles zelf leren en ervaren" was het motto. Die kennis wordt door de zussen nu dik benut, want momenteel openen ze alweer bijna de vierde vestiging van hun eigen tent Burgerz.

De gourmetburgers van Londen: ongezond kan gezond zijn

Chrissy is nooit gestopt in de horeca, maar de toekomst van Joey en Stevie zag er in eerste instantie anders uit. Joey: "Samen met Stevie vertrok ik naar Londen. Ik ging daar hospitality management studeren en Stevie begon aan een fotografie-opleiding. Toen we terugkwamen uit Londen begonnen we weer met werken in Scheveningen." Deze buitenlandervaring is super nuttig geweest, want Burgerz is gebaseerd op de inspiratie die de zussen daar kregen. "In Londen hebben we veel geleerd over hamburgers als 'waar gerecht', als culinaire beleving. Niet als de snelle snack dus. Dit is meteen de basis van het Burgerz-concept: "De uitdaging was om iets dat bekend stond als fastfood om te zetten naar iets wat vers en goed is", vertelt Joey me enthousiast. Ongezond kan dus gezond zijn! Joey begon met het ontwikkelen van zes burgers, met onder andere rund, kip en lam, die ze uittestte in het restaurant van haar moeder.

Deliveroo

Drie talenten: een recept tot succes

Joey wilde zich compleet toeleggen op het concept van Burgerz. Met de hulp van haar vader Ron nam ze een pand in Den Haag over. Vanaf moment één liep het restaurant als een trein, de burgers niet aan te slepen. Het zorgde er binnen no time voor dat Burgerz een bekend begrip werd in Den Haag en stapten ook zussen Chrissy en Stevie in de zaak. Vader Ron is ondertussen gestopt en moeders gaat ook bijna met pensioen, een goede reden om ook het pand in Scheveningen over te nemen. Joey: "We zijn een goed drietal. Ik doe voornamelijk het operationele stuk zoals de administratie en inkoop, Chrissy is de gastvrouw en Stevie is onze creatieveling. Ook in onze vrije tijd doen we veel samen, onze band is onverwoestbaar. Na een lange dag komen we bij een van onze panden samen waar we onder het genot van een kop thee of glas wijn de dag doornemen.

Deliveroo

Niemand weet nog hoe echt vlees smaakt

Bij Burgerz streven ze naar echt vlees en daarom slachten ze hun eigen vee. "We kopen levend vee in, mesten ze zelf met gezond voer en hebben de koeien drie maanden in eigen beheer. Zo weten we zeker dat we topkwaliteit kunnen leveren. Onze burgers zijn 100% hormoonvrij en de beestjes hebben een fijn leven gehad", aldus Joey. Wat betreft het kruiden van het Burgerz-vlees doen de meiden ook niets bijzonders. Ze willen het zo puur mogelijk houden en de gasten echt vlees laten proeven en dit slaat aan! Burgerz is overigens ook de oprichter van The Dutch Weedburger: een burger van soja en zeewier. De burger is geheel vleesvervangend en vegan en een ware hit in Nederland.

Deliveroo

Weer eens behoefte aan de echte en oprechte smaak van vlees? Of ga je voor vegan met de Weedburger? De ladies van Burgerz maken er een met liefde voor je!

Deliveroo

Andere trek? Bij Deliveroo ben je op je plek.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application