1. Restaurantprofiel
  2. ‘Als we het doen, doen we het nu’! Het succes van de Roast Chicken Bar
‘Als we het doen, doen we het nu’! Het succes achter Roast Chicken Bar

‘Als we het doen, doen we het nu’! Het succes van de Roast Chicken Bar

Er miste iets in Haarlem. Een restaurant gespecialiseerd in kip. Bijna twee jaar geleden begonnen Bas Lammersen en Michael Kras Roast Chicken Bar aan de Turfmarkt 26 in Haarlem. Op 16 december viert Haarlem's favoriete kiprestaurant hun tweejarige verjaardag. Eigenaren Bas en Michael hadden alleen maar kunnen hopen dat het zo goed zou lopen. De twee compagnons kennen elkaar al twaalf jaar. Begonnen samen op het strand achter de bar, runnen ze nu zelf hun eigen tenten. Maar dat ging niet van de ene op de andere dag...

Als we het doen, doen we het nu

In het verleden hebben beide mannen al wat zaken voor andere mensen opgezet, maar in 2015 werd het tijd om deze jongensdroom waar te maken. Voor zichzelf beginnen, samen. Onder het motto: 'als we het doen, doen we het nu'. Want er miste iets in Haarlem en kip is tijdloos. Ze gaven hun zekerheid op, ook al zat alles zat op een gegeven moment tegen. Het geld was op, er was asbest in het pand, het traject met de gemeente om een horecavergunning duurde eeuwen, maar ze hadden niks anders willen doen.

Deliveroo

Hard work pays off

En het harde werk heeft resultaat opgeleverd, want op een gegeven moment liep het Roast Chicken Bar zo goed dat er extra zitplekken zijn gecreëerd vanwege de wachtrijen. Hiërarchie is er niet bij Roast, er zijn geen bedrijfsleiders of managers. Bovendien hebben Bas en Mike vandaag de dag ook nog twee andere zaken (nog een Roast in Delft en Monk in Haarlem). Er is een gezellig hardwerkend zelfsturend team wat voelt als een grote familie.

Deliveroo

Inspiratie tripjes

Met z'n tweeën reizen ze graag, af en toe even weg wanneer ze daar tijd voor vrij weten te maken. Bas vertelt lachend dat ze laatst nog naar Londen zijn geweest waar het weer eens ouderwets uit de hand liep. Op een iets serieuze toon zegt Bas dat hij ook graag wel weer een keer naar New York zou willen waar hij vroeger 6 maanden heeft gewoond, aangezien ze daar toch wel een paar jaar voorlopen, ook op het gebied van horeca.

Deliveroo

(Sunday) Roast voor iedereen

Roast kent verbazingwekkend veel vaste gasten, sommigen komen iedere week. Onder de nieuwkomers bevinden zich van CEO's van grote bedrijven tot studenten. Voor de ultieme Roast ervaring moet je wat Bas betreft langskomen op zondag. Hier vind je een keer per twee weken op de zondagmiddag vanaf een uur of vier live akoestische muziek, Een singer songwriter, warmte, lekker kippetje, een goed gezelschap, wat wil je nog meer?

Deliveroo

Als je goed naar bovenstaande foto hebt gekeken kunnen wij ons bijna niet meer voorstellen dat je geen zin hebt gekregen in zo'n sappig kippetje? Bestellen? Dat kan in Haarlem en Delft!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application