1. Restaurantprofiel
  2. Het Oosterse juweeltje van de Albert Cuyp
Het Oosterse juweeltje van de Albert Cuyp

Het Oosterse juweeltje van de Albert Cuyp

Midden in het bruisendste stukje van Amsterdam is het verborgen pareltje Mana Mana te vinden. In een zijstraatje van de Ferdinand Bol kun je neerstrijken voor de lekkerste homemade pita's, goddelijke geroosterde bloemkool, échte Israëlische falafel ballen en nog veel meer. Het smaakt nog beter dan het eruit ziet. Oftewel, waar wacht je nog op!?

Drie halen, twee betalen!

De Albert Cuyp is waar het allemaal begon. Hier stond Omri zeven jaar geleden achter zijn marktkraam Amsterdammers gek te maken met zijn overheerlijke hummus. Elke dag was de hele boel weer uitverkocht.

Na een tijdje verhuisde hij zijn kraam naar de Lindegracht. Hij maakte maar liefst 12 verschillende salades, homemade pita's en natuurlijk zijn immens populaire hummus.

Ook hier bleven zijn creaties niet onopgemerkt. Voor de salades schoof iedereen spontaan de Febo opzij, de pita's vlogen als warme broodjes over de toonbank en de hummus bleef the one & only favorite.

Het was wel duidelijk dat dit eten een plekje in Amsterdam moest krijgen en dat kreeg het! Op de Harmonystraat in hartje De Pijp kreeg Omri een eigen ruimte waar hij begon te koken. Binnen no time stond er een rij voor de deur en belandde hij in de top tien van beste restaurants op Iens. Hij creëerde een all you can eat concept waar je voor 25 euro je buikje rond kon eten. De rij voor de deur werd dubbel zo lang en de buren begonnen te klagen vanwege geluidsoverlast - tijd voor een nieuwe stap!

Deliveroo

Één portie auberginefrietjes met extra tahini alsjeblieft

In mei 2015 was de eerste vestiging van Mana Mana een feit. Op de Eerste Jan Steenstraat opende eindelijk het kleine zaakje zijn deuren voor de liefhebbende klanten.

Gerechten die bereid zijn met invloeden vanuit Jemen worden er geserveerd. Vers eten en kwaliteit is hierbij een must. Bijna alles wordt a la minute klaargemaakt. Daarnaast staan groeten op een hoog voetstuk bij Mana Mana. Voor bijna elke groentesoort bedenkt Omri een gerecht en zo is een (voornamelijk) vegetarische menukaart ontstaan.

Of het nu gaat om spinazie gekookt in een boter-, selderij- en grapefruitsaus, geroosterde bloemkool met tahini en afgetopt met granaatappelpitjes, zelfgemaakte baba ganoush met amandelen en peterselie. Alles is hier om je vingers bij af te likken.

Deliveroo

Mana Mana imperium

De toekomst van dit juweeltje is waarschijnlijk veelbelovend. Het idee van Omri is om nog veel meer restaurants te openen waar je simpele en verse maaltijden kan krijgen.

Een van zijn dromen wordt dit jaar nog werkelijkheid want vanaf april opent er een nieuwe Mana Mana op de Lange Leidsedwarsstraat!

Deliveroo

De "Psychedelic Cauliflower", zoals de geroosterde bloemkool ook wel wordt genoemd, is het afgelopen jaar al meer dan 1500 keer besteld. Naast deze topper staat er nog zoveel meer lekkers op het menu dat het inmiddels wel tijd is om dit artikel weg te klikken en je helemaal gek te gaan bestellen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application