1. Restaurantprofiel
  2. Poké Bowl verovert Rotterdam
Poké Bowl verovert Rotterdam

Poké Bowl verovert Rotterdam

Precies een jaar geleden opende Oun het eerste poké bowl restaurant in de Benelux. Spannend en vernieuwend. In stilte besloot hij de zaak te openen. Hier werd geen social media of andere reclame bij gebruikt. Zo kon Oun rustig zijn zaak openen, dacht hij. Niks was minder waar, de eerste week stond de rij al tot de deur. Poké bowls waren nieuw en hip op de Nederlandse foodmarkt en alle bloggers en Foodies kwamen bij Oun hun hartje ophalen om kennis te maken met dit product. De bowls slaan zo aan in het Rotterdamse dat Oun nu zijn derde vestiging opent op de Karel Doormanstraat.

Deliveroo

Drie kwartier in de rij voor een Poké Bowl

Het concept Poké Bowl is typisch Hawaiaans met invloeden uit Azië en Japan, begint Oun te vertellen:  'In Hawaï zijn ze gewend dat er mensen komen uit alle delen van de wereld. Hier werd dus op ingespeeld. Een bowl op Hawaï is vrij basic: een kommetje rijst met in blokjes gesneden verse vis naar keuze en wat zeezout. That's it. Dit is overgewaaid naar Amerika en hier werd de bowl gefinetuned.' Amerika is dan ook de plek waar Oun op het idee kwam zijn eigen zaak in bowls te openen. Tijdens zijn vakantie daar zagen ze ontzettend veel pokérestaurants. Overal stonden ellenlange rijen en bij Oun en zijn vrouw was de nieuwsgierigheid gewekt. Drie kwartier stonden zij in de rij om te zien wáár al die mensen nou op stonden te wachten. Niet veel later opende Oun bomvol inspiratie zijn eigen pokézaak op de Hoogstraat in Rotterdam.

Deliveroo 

Ready to Bowl

Voor de onwetenden onder ons: wat is een poké bowl nou precies? Ik vroeg het Oun: 'zoals ik al vertelde is de traditionele bowl heel basic. Wij hebben die wat 'opgeleukt' met lekkere extra's die het gerecht smaakvoller én gezonder maken. Verse vis in blokjes en groenten staan centraal. Bij de bar stel je alles samen. Je kan heel vrij zijn met je eigen bowl en er precies ingooien waar jij op dat moment zin in hebt'. Bij het samenstellen van je eigen bowl begin je met het kiezen van een basis: dit kan een bowl zijn met rijst, salade of een mix van beide. Daarna kies je welke proteïne je wil: zalm, kip, tonijn of voor onze vega's tofu. Daarna verrijk je je bowl met verse groenten naar keus. Vervolgens kies je een van de homemade dressings en om het af te maken kies je nog 3 toppings. Hierna ben je ready to bowl!

 Deliveroo

Signature Bowls, eerste hulp bij kiezen

Kiezen uit zoveel lekkers is natuurlijk lastig. Hierom hebben ze bij Poké Bowl wat 'Signature Bowls' voor je samengesteld. Deze combinaties zijn volgens Oun en zijn personeel goud waard en die raden ze dan ook aan aan hun klanten. Een voorbeeld hiervan is de Aloha Salmon: deze verrukkelijke bowl is gevuld met edamame (jonge groene sojabonen), rettich, zeewier, avocado, poke dressing, masago, ui en furikake. Ook de Chili Chicken is favoriet met de volgende ingrediënten: edamame, mais, komkommer, rode ui, sriracha mayo, spaanse peper, sesam en ui. In totaal zijn er vijf Signature Bowls, dus er zit voor iedere liefhebber wel wat bij.

 Deliveroo

Kan jij wel wat vitamientjes gebruiken die ook nog eens enorm smaakvol zijn? Stel snel je eigen bowl samen!

Zin in iets anders? Dat kan!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application