1. Restaurantprofiel
  2. Haarlem & Veg: a lovestory
Haarlem & Veg: a lovestory

Haarlem & Veg: a lovestory

Wow, wat mogen de inwoners van Haarlem blij zijn dat VanVeg zich in hun stad heeft gesetteld. Het afhaalrestaurant (een term die dit culinaire hoogstandje overigens geen recht doet) zit er pas een paar maanden en is nu al een ongekend populaire hotspot. "Mensen eten steeds gezonder, vragen om lokale producten en geven de voorkeur aan veganistisch eten." Zegt mede-oprichter Matthias. "Maar ondanks dat zijn we zelf ook echt verbaasd over ons grote succes."

De fris ingerichte winkel met alleen maar veganistische gerechten (slechts 1 vegetarisch item) voorziet in de groeiende behoefte aan gezond eten. Opgericht door drie ras-restaurateurs met het doel en motto om creatief, aantrekkelijk en heerlijk eten te serveren. 12 jaar lang runde Sascha Cook het fine dining restaurant Proeverij 274 op de Prinsengracht in Amsterdam, samen met haar Engelse man Darrell die de logistiek verzorgde en de Oostenrijkse chef-kok Matthias. "Zo'n twee jaar geleden werd duidelijk dat onze gasten steeds meer behoefte kregen aan vegetarisch eten, dus daar besloten we wat mee te doen." Legt Darrell de keuze voor een volledig vega restaurant uit.

Deliveroo

Matthias: "We hadden overigens geen idee of het zou gaan lopen, maar wilden het gewoon proberen." Na een vruchteloze zoektocht naar horecaruimte in Amsterdam belandde het drietal in Haarlem. Alwaar ze met open armen werden ontvangen door de gemeente, bewoners en andere horeca in de buurt. Een warm bad waar ze als geharde Amsterdamse horecaondernemers niet aan gewend waren. Met een kaart waar zowel canivoren, vegetariërs en veganisten van gaan watertanden stroomde de zaak al snel vol en bleek dat de drie een gat in de Haarlemse horecamarkt hadden ontdekt.

Deliveroo

Dat vegetarisch eten allesbehalve saai is heeft VanVeg zeker bewezen. Met hoogstandjes als 'Kikker Fire Balls', 'Smokey dogs' en 'Daredevil balls' spreken ze tot de verbeelding en dat is precies de snaar die het restaurant wil raken: "Er is heel veel mogelijk op vegetarisch gebied, en dat laten we op deze manier zien." Legt Matthias uit. En, dat valt dus goed. Want, zo zegt Darrell: "Mensen zijn echt blij met ons, dat merken we aan de reacties. Ze willen ons helpen om te groeien. Zo heeft iemand aangeboden een app te maken en wil een ander wel gaan flyeren, echt te gek."

Deliveroo

In combinatie met 48 positieve recensies, 5 sterren en 677 likes op hun Facebookpagina lijkt er sprake van echte VanVeg fans. En terecht, want na het proeven van hun kikkererwtenfriet is de 'fanclub' een nieuw lid rijker. Extra goed nieuws is dat VanVeg naast de maaltijden ook een heel assortiment aan glutenvrije ontbijtgranen, suikervrije jams, dressings en condimenten verkoopt. Jammie. Haarlem is dit jaar een stukje gezonder geworden. Dankjewel VanVeg!

Ook aan de kikkererwtenfriet? Bekijk het menu!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application