1. Restaurantprofiel
  2. Grand café van Buuren: Nieuwstalgisch genieten voor alle leeftijden
Grand café van Buuren: Nieuwstalgisch genieten voor alle leeftijden

Grand café van Buuren: Nieuwstalgisch genieten voor alle leeftijden

Het statige pand waar café Van Buuren gevestigd zit aan de Stationsweg in Leiden, is een pand met geschiedenis. Een hele bijzondere geschiedenis: in de jaren '30 werd in dit pand de allereerste (!!) horecaketen van heel Nederland geopend. Het pand is altijd een horecapand gebleven. Verschillende zaken hebben zich er de loop der jaren gevestigd en in 2012 opende Van Buuren zijn deuren en nu ruim 80 jaar later is Stationsweg 7 nog steeds dé plek waar Leiden samenkomt voor een borrel, hapje of diner.

Deliveroo

Met een knipoog naar Prins Willem-Alexander

Voordat de zaak geopend kon worden, moest er flink verbouwd worden, maar daar deinsde eigenaar Singha absoluut niet voor terug. Het pand had nogal wat achterstallig onderhoud en even dreigde de vloer zelfs in te storten. Ondanks deze tegenslag is de planning die Singha voor ogen had gewoon behaald en kon het succes beginnen. Grand Café van Buuren is onderdeel van Rebel Horeca Groep en achter de naam van het café gaat een gedachte schuil. Of eigenlijk: meerdere gedachten. 'Van Buuren was destijds de schuilnaam van prins Willem-Alexander tijdens de Elfstedentocht en het is ook een herkenbare naam die makkelijk onthouden wordt," aldus Singha.

Deliveroo

Wij willen een warme deken zijn voor onze gasten

Bij Van Buuren streven ze naar het geven van nét dat beetje extra: ze willen een warme deken zijn voor hun gasten. Tijdens het brainstormen voor het concept Van Buuren is het begrip 'nieuwstalgisch' tot leven gekomen. Nieuwstalgisch betekent dat oud en nieuw samenkomt in de breedste zin van het woord: dit begrip komt terug in de gerechten, drankjes, hapjes en gasten. Tijdens de opening in 2012 gokten ze dan ook op een breed publiek vertelt eigenaar Singha: 'Je kunt hier uitgebreid genieten van een 3-gangendiner met je schoonouders, maar je kunt hier ook met je voetbalvrienden terecht voor een sateetje.'

Deliveroo

Van simpel en smakelijk saté tot klasse kreeft

Van Buuren staat gelijk aan VERS! In de keuken werken ze alleen met verse en waar mogelijk biologische producten. Ook wordt er veel met seizoensproducten gekokkereld. Elke 3 a vier maanden wisselt de kaart en buiten de kaart om verrassen ze hun bezoekers met wisselende specials (bijvoorbeeld kreeft, mosselen of asperges). Een all time favorite van de vaste bezoeker van Van Buuren is de House Steak met chimichurri. Chefkok Patrick Stuivenwold: 'We volgen de foodtrends een beetje en kijken geïnteresseerd mee wat er in de grote steden gebeurt. Als er iets leuks tussen zit, proberen wij daar onze eigen versie van te maken.' Zoals het publiek bij Van Buuren uiteenlopend is, geldt dit ook voor de menukaart. Je kan gaan voor een simpel maar goed bereid sateetje, maar ook kiezen voor kreeft. Bij van Buuren zijn ze graag creatief bezig, maar één ding gaat voor alles: 'Voor ons is het allerbelangrijkste dat de gasten tevreden en voldaan naar huis gaan,' aldus Patrick.

Zin gekregen om al het bovenstaande lekkers thuis op de bank op te peuzelen? Duik in de opties!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application