1. Restaurantprofiel
  2. Gewoon gezellig bij Tholen
Gewoon gezellig bij Tholen

Gewoon gezellig bij Tholen

Dat goed en lekker eten niet meteen duur hoeft te zijn bewijzen Marcel en zijn chef-kok Fernando van bij Tholen in Haarlem. Beiden hebben ze jaren in de crème de la crème van de hoofdstedelijke horeca gewerkt totdat het besef groeide dat het duurste stuk vlees en de kostbaarste wijn niet essentieel zijn om mensen iets bijzonders voor te schotelen. "Als je restaurant op orde is, de bediening goed is en de kok weet waar hij mee bezig is, kan dat gewoon." Stelt Marcel.DeliverooNet voordat het restaurant opent vind ik Marcel en zijn koks boven een bord couscous met zalm. De mannen zijn vrienden en collega's en duidelijk van het type 'niet te moeilijk doen'. Een instelling die het restaurant ook groot heeft gemaakt. Want, hun zaak loopt lekker en het is duidelijk dat ze rust vinden in het besef dat hetgeen waar ze jaren hard voor hebben gewerkt nu staat en loopt.  Maar, dit was niet altijd zo. Het recept van 'gewoon lekker en betaalbaar eten' heeft gek genoeg toch even moeten aarden in horecabom Haarlem.

Deliveroo

"In het begin hebben we onze naam wel moeten opbouwen maar inmiddels kent iedereen ons." Zegt Marcel daarom trots. Door hun wat ongunstige locatie in een 'doorloop straat' en natuurlijk de crisis, waren de eerste jaren spannend. Maar nu, na zeven jaar, hoort Bij Tholen gewoon bij de gevestigde orde. Met een goede score op Iens, vaste klanten en zelfs een opgebouwde schare vrienden. En dit is duidelijk te danken aan de persoonlijke aanpak van Marcel en het concept.

Deliveroo

De brede Europese kaart - "vooral Mediterraans dankzij de Spaanse roots van Fernando" aldus Marcel - wordt gewaardeerd. Maar hoewel er toppers als truffelrisotto en hertenbiefstuk op staan, blijkt de 'simpele' saté van kippendij toch veruit het populairste gerecht. "Op zich is dit natuurlijk een compliment, dat mensen dit gerecht zo lekker vinden" zegt Fernando. Maar hij zou het ook best leuk vinden als klanten wat verder keken dan saté. Hij steekt overal immers net zo veel zorg in, dus is het allemaal lekker. De zelfgemaakt kroketten bijvoorbeeld en de sukade. "Je kan natuurlijk kreeft op de kaart zetten" beargumenteert Marcel "maar als je deze wat simpelere gerechten echt goed bereid is het net zo lekker."

Deliveroo

Tja, en daar heeft hij een goed punt. Want laten we eerlijk zijn. Uiteindelijk eet je thuis nooit zo lekker als in een restaurant, ook als je sukadelappen maakt of dus, saté. En daarom is het prettig dat je tussen het geweld van fresh fusion, kruidenexplosies en vergeten groente toko's bij Bij Tholen de gewone rechtdoorzee dingen kan bestellen die we allemaal gewoon heerlijk vinden.

Dus geen om te moeten kiezen uit allerlei ingewikkelde gerechten en restaurants? Bij Tholen moet je zijn!

Fotografie: Annemarie Dekker

Tekst: Carlot Verloopt

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application