1. Restaurantprofiel
  2. Eten delen schept een band
Eten delen schept een band

Eten delen schept een band

Op één van de laatste zomerdagen in Nederland heb ik een afspraak met Thomas Thijs, oprichter van restaurant Soul Kitchen op Strijp S. Nog voordat de koffie ingeschonken is, popelt Thomas om zijn verhaal achter Soul Kitchen te vertellen.

'Ik ben begonnen in de horeca. Daar heb ik verschillende baantjes in gehad en trouwens ook veel uitgeprobeerd. Ook heb ik veel gereisd en daardoor ben ik met hostels in aanraking gekomen.' Een hostel, dat miste Thomas in Eindhoven. 'Ik vind hostels altijd heel chill, omdat alles en iedereen daar samenkomt. Een hostel is een ontmoetingsplek, een soort van woonkamer. Ik heb tijdens deze bezoeken veel nieuwe mensen leren kennen.'

Deliveroo

Eén van deze personen bleek een pand voor hem op Strijp S te hebben. Met een beperkt budget pakte Thomas deze kans. 'Toen ik deze plek voor het eerst zag dacht ik gelijk: dit pand is keimooi, maar geen plek voor een hostel. De ligging was namelijk niet ideaal en de ramen en ingang niet op de positie die ik voor ogen had. Eenmaal binnen zag ik een koelcel staan, die had de vorige eigenaar erin gelaten. Dit bracht mij op het idee een restaurant te openen.'

Deliveroo

Thomas begon Soul Kitchen met praktisch geen budget, dus moest creatief zijn. 'De muurschildering die je naast ons ziet hebben vrienden van mij gemaakt,' verteld Thomas trots. 'Ook is de bar volledig handgemaakt door mijn chef-kok, die erg handig bleek te zijn.' De rest van het interieur komt van vrienden, Marktplaats en zelfs de sloop.' Zelf vond Thomas zijn keuken het karigst. De keuken bestond namelijk uit drie paella pannen en twee magnetrons. Die pannen bleken later perfect aan te sluiten op het concept wat Thomas voor ogen had.

Deliveroo

De drie pannen vertegenwoordigen drie verschillende menu's. Door de beperkte ruimte was dat volgens Thomas de enige optie. Het bleek een gouden zet: 'Onze gasten hebben een beperkte keuze, wat voor hun en voor ons goed werkt. Mensen houden niet van ellenlange menukaarten en wij hoeven onze ingrediënten minder lang te bewaren en bovendien nauwelijks eten weg te gooien.' Ook haalt Soul Kitchen veelal haar ingrediënten lokaal bij partijen op Strijp S. 'Wij hebben verschillende partnerships met leveranciers. Zo doen we inkopen bij Fungi Futuri, onderdeel van Proeftuin Eindhoven. Zij gebruiken onze koffiedrab als mest voor haar paddenstoelen. In ruil daarvoor krijgen wij verse paddenstoelen.'

Deliveroo

Het menu bij Soul Kitchen verandert wekelijks. Wat het menu wordt, bepaald het team samen: 'Zaterdag en zondag gaan we met elkaar zitten. Het is belangrijk om te kijken wat het aanbod van het land is en we willen de prijs zo veel mogelijk drukken om onze gasten een vaste prijs te kunnen garanderen.'

Deliveroo

Naast een vaste prijs per maaltijd is foodsharing een belangrijk aspect van Soul Kitchen. Op de bestelpagina van Deliveroo pronken drie verschillende maaltijden. Je kan deze drie maaltijden ook combineren met elkaar.

Hierdoor kan je je bestelde eten makkelijk delen met een ander. 'Ik merk dan eten delen een band schept. Mensen praten veel meer over het eten als zij het van elkaar proeven en dit komt de sfeer ten goede.'

Wil jij vanavond ook jouw bestelde eten delen met een ander? Bekijk het menu van Soul Kitchen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Image
Image