1. Restaurantprofiel
  2. Ellis Gourmet en haar zoektocht naar de perfecte burger
Ellis Gourmet en haar zoektocht naar de perfecte burger

Ellis Gourmet en haar zoektocht naar de perfecte burger

Wanneer was de laatste keer dat je géén zin had in een hamburger? Zeg maar niks. Stel je een perfect doormidden gesneden rond broodje voor. Niet te krokant (niets vervelender dan een geschuurd gehemelte), te dik of te zacht. Gewoon twee helften op een grill gedrukt, liefdevol bewaakt door de man met de spatel. Ernaast ligt een stuk vlees dat met een soort sussende voldoening verandert in een bonk hartigheid met knapperige korstjes. En dan, in de vlammen van de grill smelten dat broodje en die burger, zo innig samen, dat het lijkt alsof ze nooit zonder elkaar bestaan hebben.

Deliveroo

Ellis is een gourmet hamburger restaurant dat sinds 2014 niet alleen bij onze zuidelijke buren en onze Franse vrienden, maar ook in Nederland te vinden is. Eerst in Rotterdam en nu ook met vestigingen op de Amsterdamse grachtengordel, in Utrecht en Breda. Ondanks de gierende hamburgerconcurrentie heeft Ellis Gourmet inmiddels vijf locaties in Nederland. De tactiek? Simpel: trouw blijven aan de oermoeder van food.

Deliveroo

Vera, de Nederlandse marketing manager van Ellis Gourmet, vertelt mij hoe ambitieus Ellis Gourmet is en hoe belangrijk het voor Ellis is om te groeien en tegelijkertijd de kwaliteit van hamburgers vast te houden. "Het is een uitdaging maar fantastisch om onderdeel van uit te maken", zegt Vera met stralende ogen. "Ellis is continue bezig met de zoektocht naar de perfecte burger".

Deliveroo

De hamburger heeft zich al een ruime eeuw bewezen en blijft iedere trend te boven. Genoeg krijgen we nooit. Hoewel de hamburger bekend staat als fastfood leent dit malse broodje vlees zich ook bij uitstek voor een doordeweeks avondje dineren. De keuze is reuze dus er is letterlijk voor ieder wat wils. Naast de klassieke burgers zoals de Classic, Cheese of de Red Chili, zijn er signature gourmet burgers zoals de Funky Chicken, Blue Cheese Madness en de Meatlover (Vera's favoriet).

Deliveroo

Hoewel de burger duidelijk centraal staat zijn er ook gegrilde groentes en salades. Er zijn maar liefst drie vegetarische varianten die een groentenorgie in je mond beloven. De portobello-burger met geitenkaas en dragonmayonaise; nu al favoriet van ondergetekende. Of een wortelburger met aubergine kaviaar én tandoorisaus én gember én gegrilde groenten. Ellis heeft mij overtuigd. Verantwoord smullen, niet mis!

Deliveroo

Dus wanneer was de laatste keer dat je geen zin had in een hamburger? Ellis mag het weten!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application