1. Restaurantprofiel
  2. ‘Een Tex-Mex restaurant met een eigen sausje’
‘Een Tex-Mex restaurant met een eigen sausje’

‘Een Tex-Mex restaurant met een eigen sausje’

Tortillas viert dit jaar haar 25 jarig jubileum en zit dagelijks propvol. Joost en Elly Verzuu zijn de eigenaren van Tortillas en danken het blijvend succes aan haar vaste gasten en constante kwaliteit van het eten, zowel in het restaurant als bezorgd via Deliveroo.

Dat Joost samen met zijn vrouw een restaurant zou runnen had hij vooraf nooit durven dromen. 'Ik heb zelf altijd in de Trafalgar Pub van mijn vader gewerkt. Het was nooit mijn bedoeling om in de horeca aan de slag te gaan. Eigenlijk wilde ik altijd mijn eigen juwelierszaak. Toen ik dit na mijn opleiding tot edelsmid wilde beginnen bleken de investeringen te hoog en dacht ik vervolgens aan alternatieven.'

Na drie jaar in de Pub gewerkt te hebben kwam Tortillas in de verkoop, de zaak van tegenover. Joost wist zeker dat er meer in het restaurant zat dan er op dat moment uitgehaald werd en besloot het avontuur aan te gaan.

Deliveroo

Tortillas is geen puur Mexicaans restaurant, maar een Tex-Mex concept. Tex-Mex is een kruising tussen de Amerikaanse en Mexicaanse keuken en veel gerechten hebben een pittig karakter.

Naast Nacho's en Burritos serveert Tortillas ook burgers. Deze hamburgers weerspiegelen het concept van Tortillas goed: de mix tussen een klassieker met een persoonlijke twist.

Bij de vraag of Joost iets kan zeggen over die persoonlijke twist wordt hij serieuzer: 'We hebben een aantal keukengeheimen waar we zuinig op zijn. Neem nu bijvoorbeeld de kruidenmengsels. Die hebben we zelf samengesteld en passend gemaakt voor de verschillende soorten vlees die we serveren.' Naast de sauzen en kruidenmengsels heeft Tortillas ook zelfgemaakte gehaktballetjes waar gasten voor terugkomen.

Deliveroo

Met al die terugkerende gasten is Tortillas te bestempelen als een restaurant waar iedereen zich prettig en welkom voelt. Dit weerspiegelt zich in het interieur. 'Ons restaurant is volledig in de cantina stijl; een stijl die gebruikelijk is bij het volk van Mexico.' Er zijn veel kleuren gebruikt en er prijken wat typische Mexicaanse attributen als een sugar skull in het restaurant. Ook staat er een vitrinekast, waar Joost erg trots op is: 'Mexicanen zijn van nature bijgelovig. De kast staat vol met relikwieën die volgens het Mexicaanse geloof moeten bijdragen aan voorspoed en geluk. Dat stukje volksmentaliteit proberen wij de gasten in ons restaurant te laten beleven.'

Deliveroo

Naast de beleving in het restaurant is Tortillas ook buiten het restaurant om actief. 'Je moet altijd kijken hoe je jezelf kunt verbeteren en dat betekent dat je soms verder moet kijken dan alleen het restaurant zelf.'

Met die insteek begonnen Joost en Elly mee te gaan met de foodtrucktrend. 'Wij kunnen met ons eten en huisstijl een toevoeging zijn voor deze events. Op die events kregen wij vaak verzoeken van mensen of wij de catering konden invullen op bijvoorbeeld een (vrijgezellen)feest.'  Joost gaf hier gehoor aan en heeft nu een uitklapbaar Mexicaans restaurant op wielen die hij maar wat graag meeneemt naar een evenement!

Joost en Elly zijn tevreden zoals de restaurants in de verschillende steden draaien (Tortillas heeft namelijk ook vestigingen in Breda en Tilburg) en zien wel wat de toekomst brengt. 'We nemen het zoals het komt. We kunnen hier goed van leven en staan elke dag met energie op.'

Neem jij het eten ook zoals het komt? Bestel dan nu snel het menu van Tortillas hier.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application