1. Restaurantprofiel
  2. Één team, één taak en een vierde zaak
Één team, één taak en een vierde zaak

Één team, één taak en een vierde zaak

Middenin het hartje van de Pijp opende dit powerduo alweer twee jaar geleden hun eerste vestiging. Inmiddels hebben ze nog een locatie in Oost, één in West en zitten ze vanaf april zo centraal als het maar kan in het Magna Plaza. We hebben het hier over dé hotspot van Amsterdam, waar menig foodlover vast en zeker al meerdere keren besteld heeft: Sushito.

En, niet geheel onbelangrijk, begin dit jaar wonnen ze de prijs van 'Riders Favoriet'. Alle riders staan blij in de rij om de heerlijke bowls van Sushito te bezorgen!

Van Facebook moet je het hebben

De twee Amsterdammers wisten één ding zeker: later runnen we een eigen onderneming. Toen beide in 2016 nog bezig waren met hun studie, kwam Sven een filmpje tegen op Facebook over, de toen nog in Nederland onbekende, Sushi Burrito. Ze waren alle twee meteen verkocht van het concept, alleen vanwege de studie kwam er nog geen concreet plan.

Met een diploma in de pocket kwam Sven een paar maanden later, thank god, een filmpje over een Poké Bowl tegen. Het concept bestond nog niet en Amsterdam had behoefte aan iets snels en gezonds, of te wel let's go for it.

Niet lullen maar poetsen

Zo gezegd, zo gedaan. Op 1 januari kregen de boys de sleutel van hun eerste pand in hartje de Pijp. Op 1 februari gingen ze open. Logistiek was het een chaos, maar het balletje begon te rollen. Samen met het zusje van Sven stonden ze in de keuken. Van 07.00 tot 23.00, 7 dagen in de week, het eerste half jaar lang - niet lullen maar poetsen.

Deliveroo

De kers op de Poké Bowl

Nu is natuurlijk de grote vraag hoe deze Amsterdammers dit Hawaiiaanse gerecht in de markt hebben gezet…

Avonden lang proeven, talloze combinaties, variëren kun je leren. Bloed, zweet, tranen en heel veel avondjes smikkelen en een ijzersterke menu was daar. De sausjes, de kers op de poké bowl, zijn bedacht door twee sterrenchefs van het Okura, de finishing touch!

In totaal hebben ze op dit moment ongeveer 25 verschillende ingrediënten. De keuze is reuze maar zelf samenstellen kan ook! Alles verser dan vers.

In begin werd flink geswitcht in het menu, op verzoek van de consument verandert er nu minder. De zelf samengestelde bowl is populair, blijkt deze bowl een succes dan komt hij op het menu. De Greenery is hier een voorbeeld van. Deze topper is het meest bestelde gerecht bij Sushito.

Deliveroo

Roken is het nieuwe (stil)zitten

Een ding is zeker, dit duo blijft niet stilzitten de komende tijd. Drie locaties verder zijn ze nu bezig met een vestiging in Magna Plaza, hier vind je ze vanaf april. Net als bij de andere drie vestigingen staan ze in het begin weer zelf in de keuken totdat alles loopt.

En wat brengt de toekomst...? Na de zomer wordt er naar andere steden gekeken. Het uiteindelijk doel is steeds meer uit handen te geven en wie weet zitten de jaarlijkse tripjes naar Hawaii er dan wel in.

Inmiddels trek gekregen in lekker eten, van Sushito of iets anders? Klik dan hier!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application