1. Restaurantprofiel
  2. Een groep gasten die burgers bouwen
Een groep gasten die burgers bouwen

Een groep gasten die burgers bouwen

De mannen van Hamburg in Rotterdam zijn no-nonsens types die waarde hechten aan de nostalgie van de burger. De heren noemen elkaar onderling 'broer' en delen de passie voor eten, koken en horeca. Eigenaar Cornel en goede vriend Rogier kwamen op dit idee tijdens een potje poolen in de avond. Je weet wel, jongens onder elkaar, drankje erbij en mooie plannen. Maar deze mannen voerden hun idee echt uit en zetten vijf jaar geleden een fantastisch burgerrestaurant op de kaart van Rotterdam.

Deliveroo

Wij willen controle hebben over onze gerechten

De nadruk bij Hamburg ligt op vers en homemade. Nick, de chefkok: 'Wij willen controle hebben over de producten waar we mee werken en de gerechten die we op tafel serveren. Door alles zelf te maken weten we precies wat er in het gerecht zit en kunnen we rekening houden met allergieën en diëten. Door niet steeds op pakjes en zakjes te hoeven kijken houd je die controle en maak je de gasten blij. En als de gasten blij zijn, zijn wij blij.' Bij Hamburg hechten ze waarde aan hun eigen identiteit en het behouden hiervan. Zij staan voor eerlijk vlees, natuurlijke producten en pure versheid, elke dag weer!

Deliveroo

Propere burgers

De opening was hectisch: het liep meteen storm! Nick: 'het was echt gas geven en niet omkijken'. Sindsdien kampt Hamburg met het luxeprobleem elke avond vol te zitten. Goed teken dus. Het gevarieerde publiek blijft terugkomen voor de propere burgers van Hamburg. Want zo noemen ze hun burgers, proper!

Deliveroo

De kaart is niet extreem uitgebreid, maar in dit geval drukt dat de pret totaal niet. Bij Hamburg werken ze graag met seizoensproducten, dus soms valt er een burgertje weg en dan komt er weer een nieuwe variant bij. Ook met de vega's wordt rekening gehouden. 'Wij vinden het een uitdaging een burger te bouwen die solide genoeg is om op te staan tegen de vleesburger,' aldus Nick. Een vegan burger die momenteel op de kaart staat is de Hot Nuts: een burger gemaakt van zoete aardappel, peanut en kokosnoot verrijkt met tomaat, ingelegde ui en wortel met hun zelfgemaakte salsa saus.

Aanrader voor de vleeseters onder ons met stevige trek is de This Little Piggy burger. Een ruim belegde hamburger met ui, augurk, bacon, pulled pork en de Hamburgsaus. Zoals Nick de burger beschreef: 'Varken op varken op varken'.

Deliveroo

Speciaalbieren

Om van je maaltijd nog meer een feestje te maken, biedt Hamburg een ruime keuze aan speciaalbieren. Deze zijn ook te bestellen op Deliveroo en zo haal je het echte 'burgergevoel' in huis. Ideaal voor na een lange dag werk of op een katerzondag. Hamburg heeft voor ieder 'burgerhartje' wat wils en ook aan de extra's wordt zorg besteed: je kunt kiezen uit frietjes, cajun wedges of zoete aardappelen en verschillende zelfgemaakte sausjes.

Deliveroo

Zin in zo'n propere burger gebouwd door deze toegewijde 'broers'? Bestellen maar!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application