1. Restaurantprofiel
  2. Een chef met lef
Een chef met lef

Een chef met lef

Een moeder die absoluut niet kon koken en zelf jáááren als ambtenaar gewerkt heeft. Dat Fenna drie jaar geleden haar eigen kipkraam, Madame Poulet, begon was niet per se de meest logische stap. Maar een match made in heaven! De kwaliteitskippetjes van Fenna gaan als warme broodjes over de toonbank, sinds kort ook vanuit haar eigen take-away en delivery winkel in Den Haag. Fenna, een chef met lef, maar vooral een super onderneemster!

Er was niet direct een persoon die Fenna inspireerde om in deze industrie te gaan werken. Ze was gewoon op je juiste plek op het juiste moment. "Ik was al anderhalf jaar werkloos. Na rondreizen in een caravan en van alles en nog wat moest er iets komen. Een eigen kipkraam was de jeugddroom van een vriendin. Samen wilden we dit avontuur aangaan. Zij trok zich op het laatste moment terug."

Toen Fenna een jaar of drie, misschien vier, was ervoer ze voor het eerst bewust de kookkunsten van haar moeder. "Mijn moeder zat in haar vegetarische fase. Ze had een "notentaart" gebakken. Een grijze, net iets te vloeibare, brei. Mijn vader trok wit weg en riep 'dat eet ik niet'. Ik heb nog nooit (!) zoiets vies gegeten. Zelfs mijn moeder verloor alle kleur in haar gezicht. Onze teckel heeft het gekregen… ook die haalde zijn neus hiervoor op."

Deliveroo

Je ziet vaker mannelijke chefs dan vrouwelijke, ook in de ondernemerswereld zie je meer mannen. Fenna is meer een onderneemster dan een chef. "Je hebt mannelijke daadkracht nodig in bedrijven. Vrouwen vinden knopen doorhakken lastig. Vaak is het runnen van een bedrijf een soort hobbyisme voor een vrouw. Zij hoeven niet zelf hun broek omhoog te houden. Mannen zijn zakelijker, harder. De ondernemers die het redden zijn vaak mannen."

Deze chef met lef kom uit een goed gezin. Met een moeder als verpleegkundige en een oma die de eerste vrouwelijke huisarts in Nederland was vloeit er emancipatie door het bloed van Fenna. De vrouwen in haar familie werden gepusht te werken. Niet trouwen is je carrière opgeven. Het ging thuis meer richting het feminisme. "Onze familie zit vol met de bevochten emancipatie van mijn moeders generatie. Daar ben ik mee groot gebracht."

Als Fenna nu opnieuw zou beginnen zou ze nog meer lef willen tonen. Lef komt veel terug. Daarnaast zou ze als tip aan zichzelf geven nooit een bedrijf met vrienden te beginnen. Gelukkig voor haar pakte het werken met vrienden anders dan uit dan gepland. Maar werken met vrienden is vragen om problemen.

Deliveroo

Wat als Madame Poulet niet op je pad was gekomen, was dan... "Dan zou ik thuis op de bank zitten zonder werk, blut. Nee, twee maanden voordat ik begon met Madame Poulet vond ik een nieuwe baan. Een vreselijke baan. Ik nam na twee maanden ontslag denkend… Oké, nu moet Madame Poulet wel echt wat worden!"

Maar gelukkig kwam Madame Poulet op Fenna's pad. Want de liefde voor eten zit in haar genen. Dit was het lot. En die genen zie je ook terug op het menu: Oma Giens appelmoes. "Mijn grootmoeder kookte zoals grootmoeders dat doen. Draadjesvlees, droog gekookte bloemkool en veel te veel maïzena. Maar haar appelmoes… hmm!"

En deze kookkunsten komen niet van haar moeder. "Mijn moeder was een vreselijke kok! Haar eetbui veranderde veel te vaak. Van vegetarisch naar joods naar andere bevliegingen."

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application