1. Restaurantprofiel
  2. East meets West bij Adam & Siam
East meets West bij Adam & Siam

East meets West bij Adam & Siam

Adam staat voor Amsterdam, Siam is de oude naam van Thailand en deze twee namen samengevoegd vormen het succesvolle restaurant van Jason. De naam Adam & Siam zegt het eigenlijk al wel: het gaat hier om een Thais restaurant, waar ze de Hollandse bistro klassiekers niet uit het oog verloren zijn. Eigenaar Jason en manager Mo ontvangen mij hartelijk en beginnen te vertellen waar het allemaal begon een jaar geleden…

Deliveroo

Jason is een echte horecaman die uit een echte horecafamilie komt. In 1982 hadden zijn opa en oma al hun eigen Thaise toko in Amsterdam en zij zijn dan ook de grondleggers van de Thaise keuken in Amsterdam. Zijn oma kookte dan voor de klanten en deze Thaise heerlijkheden werden aan huis gebracht. Dit liep zo goed dat het een restaurant (restaurant Roeng Warie) werd. Ook de vader van Jason opende een restaurant aan de Amstel (Roeng Warie 2). Jason kon natuurlijk niet achterblijven: hij nam het restaurant Bangkok in 2001 over van zijn tante, een zaak die al tientallen jaren horeca successen boekt in onze hoofdstad. Maar Jason zijn ambities reikten verder….

Deliveroo

Pand met eigen verhaal voor een hecht team

Adam & Siam opende bijna een jaar geleden haar deuren in een oud tabakspand op het Rokin. Lang geleden werd via het water aan het Rokin tabak verscheept en naar de Beurs van Berlage gebracht. In het pand waar Adam & Siam gevestigd zit, werd de tabak in kleine partijen verdeeld en gekeken naar de kwaliteit van de tabak. Daarom is het pand verdeeld in drie verschillende gedeelten: zo kan je dineren in de wat 'nettere' kamer, maar ook voor in de toegankelijke lounge. Het pand heeft dus al een eigen verhaal, maar ook voor het pand speelde zich van alles af. Mo: 'Hier werd vanaf de opening flink gebouwd en Adam & Siam startte met een flinke bouwput voor de deur. Het uitzicht was niet altijd even leuk. Gelukkig heeft dit het succes niet in de weg gezeten: vanaf begin af aan is het volle bak hier.' Het team is vanaf het begin af aan één familie en vier zijn er al vanaf het begin. Dit zijn Kai, Jason, Mo en Simon. Mo: 'Grappig is dat wij met zijn vier al behoorlijk Adam & Siam zijn, Simon en ik zijn rasechte Amsterdammers en Kai en Jason hebben Thais bloed.' In 2015 opende Jason ook een restaurant in Laren. (Bangkok)

Deliveroo

Kookles van Tante Jopie

Het gehele keukenteam van Adam & Siam is van Thaise afkomst. Je bent dus gegarandeerd van een authentieke Thaise maaltijd. Om inspiratie op te doen reist Jason zeker twee keer per jaar af naar zijn roots Thailand. Dit zie je ook aan de menukaart: deze is niet te groot, maar toch is er genoeg keus. Een enorm populair gerecht is de Kip Cashew (Kai Pad Med Mamaung Himmapan), een gerecht rechtstreeks uit Bangkok met gebakken kip, een chilipasta en – hoe kan het ook anders- cashewnoten.

Deliveroo

Ook de Pad Nam Prik Pauw a la Jopie slaat erg aan bij zowel de bezoekers als de bestellers: gebakken kip met biefstuk met geroosterde chilipasta en kokosmelk. Leuk detail: dit gerecht komt uit de keuken van Jason zijn tante Jopie en zij betreedt zo af en toe de keuken om het personeel dit authentieke gerecht te leren bereiden.

Deliveroo

Het eten van  Tante Jopie haar authentieke Pad Nam thuis? Dat kan, bestellen maar! :)

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application