1. Restaurantprofiel
  2. Donker en knapperig van buiten en sappig van binnen
Donker en knapperig van buiten en sappig van binnen

Donker en knapperig van buiten en sappig van binnen

Het begon allemaal in een achtertuin: de vier vrienden Tijn, Roger, Marius en Ed experimenteerden eindeloos met allerlei kruidencombinaties op zoek naar dé unieke marinade voor hun kip. Dat deze kip met eigen marinade (waarin 40 verse kruiden zitten) uit zou groeien tot zo'n succes en dat ze nu drie vestigingen verder zijn, had geen van hen verwacht.  Met hun restaurant Van 't Spit vullen ze een gat op in de Amsterdamse horecamarkt: een plek waar je heerlijk kip kan eten met de zekerheid dat de kip een prima leven gehad heeft. Een verantwoord kippetje dus, met daarnaast keuze uit alleen maar homemade verse producten. Ondertussen zijn ze ook razend populair in Rotterdam, waar je nu dus ook thuis van je 'Spitkippetje' kan genieten.

Deliveroo

De toewijding is voelbaar: Tijn begint meteen enthousiast te vertellen hoe het allemaal begon. De begrippen 'verantwoord' en 'kwaliteit'  staan bij Van 't Spit voorop. Toen de marinade en de op maat gemaakte spitten een feit waren, moest er natuurlijk een locatie komen. Op een ochtend toen Tijn zijn straat uit fietste in Amsterdam en de hoek om reed, zag hij een leuk pand met daarop in koeienletters 'TE HUUR' staan. "Ik wist meteen: dit is het! Binnen no time tekenden we het huurcontract en binnen drie maanden gingen we open. Het succes volgde al snel. We hadden niet durven dromen dat we uit moesten gaan kijken naar vestiging twee. Laat staan nummer drie (in Rotterdam dus).", aldus een enthousiaste Tijn.

Deliveroo

De kippen worden gehaald in Brabant. Het zijn vrije uitloopkippen en deze beestjes hebben dus een prima leventje gehad. Iets waar de jongens bij Van 't Spit veel waarde aan hechten geeft Tijn aan: "Wij investeren graag in goede kip en daar hoort ook bij dat een kip een goed leven heeft gehad. Wij vinden het een mooie ontwikkeling dat mensen steeds meer geïnteresseerd raken in wat ze eten en wij vertellen dan ook graag en met trots dat onze kippen plantaardige granen te eten krijgen, geen groeibevorderaars en antibiotica toegediend krijgen."

Deliveroo

Sowieso maken ze bij Van 't Spit alles zelf. Ze hebben een fabriekje in Amsterdam waar ze alles maken voor hun restaurants. De chefs die werkzaam zijn bij Van 't Spit zijn niet zomaar chefs; ze worden maanden getraind om de kippen precies zo te bereiden op de manier die Van 't Spit uniek maakt.

Deliveroo

Bij Van 't Spit hoef je niet eindeloos de kaart te bestuderen om je keuze te maken: ze verkopen een hele of een halve kip. Geen gedoe en geen poespas, net zoals de Rotterdamse mentaliteit. Er is de mogelijkheid om een lekker bijgerecht te nemen zoals een maiskolf of biologische verse friet. Uiteraard ook allemaal vers en zelfgemaakt.

Deliveroo

Proef je hem al, dat malse kippetje? Bekijk het menu hier!

Tekst: Ghislaine De Roij

Fotografie: Marina Novosad

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application