1. Restaurantprofiel
  2. Hoe Deliveroo klanten, riders, restaurants en de community ondersteunt gedurende de COVID-19-pandemie
Hoe Deliveroo klanten, riders, restaurants en de community ondersteunt gedurende de COVID-19-pandemie

Hoe Deliveroo klanten, riders, restaurants en de community ondersteunt gedurende de COVID-19-pandemie

We willen graag een update met je delen over de acties die we bij Deliveroo hebben ondernomen om onze klanten, de riders en restaurant partners te ondersteunen. In deze blog plaatsen we verdere updates.

De veiligheid van onze klanten

Om onze klanten te beschermen, hebben we resoluut actie ondernomen om de hoogste hygiënenormen te hanteren en klanten gerust te stellen dat we nog steeds dezelfde service bieden die ze kennen en waarderen. Daarom introduceerde wij een nieuwe service waarbij alle bestellingen contactloos worden bezorgd.

Om klanten te helpen die extra kwetsbaar zijn en niet naar buiten kunnen, hebben wij ook essentiële huishoudelijke producten beschikbaar gemaakt op ons platform, zoals Deliveroo Essentials. Bij Deliveroo Essentials bestel je onder andere eten in blik, pasta, wc papier en andere huishoudelijke artikelen.

Tot slot willen we onze klanten ook geruststellen dat de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid stelt dat er momenteel geen bewijs is dat voedsel een waarschijnlijke overdrachtsbron of -wijze is voor het virus.

De veiligheid van de riders

In deze periode is de veiligheid en gezondheid van riders onze topprioriteit. Ze bieden een cruciale dienstverlening en brengen eten op tafel in deze lastige tijden.

Sinds de uitbraak van COVID-19 biedt ons toegewijde Rider Support Team riders voortdurend advies over hoe zij veilig de weg op kunnen, evenals hygiënerichtlijnen gebaseerd op de laatste adviezen van de overheid. Al deze richtlijnen zijn te vinden op de riderwebsite van Deliveroo.

We hebben er daarnaast voor gezorgd dat de riders desinfecterende handgel en mondkapjes ter beschikking hebben, en hebben al onze restaurant partners gevraagd om riders toegang te geven tot water en zeep of handgel.

Als laatste bieden wij hulp aan riders die de diagnose van COVID-19 hebben gekregen of van een medische autoriteit in quarantaine moeten. We hebben daarvoor een Rider Support Fund opgericht om riders die regelmatig met ons werken financiële steun te bieden. We bieden daarnaast voortdurend advies over de steun die vanuit de overheid beschikbaar is gemaakt voor zelfstandigen.

We staan achter onze restaurants

Deliveroo staat klaar voor restaurants die hun klanten in deze moeilijke tijden heerlijke gerechten aan huis willen blijven bezorgen.

Om deze boodschap kracht bij te zetten hebben we een nieuwe internationale campagne gelanceerd: #samenuitsamenthuis. Op deze manier willen we onze klanten laten weten dat hun favoriete lokale restaurants nog steeds open zijn en hen graag van dienst blijven.

Duizenden nieuwe restaurants die eerder geen eten bezorgden, hebben zich nu ook bij Deliveroo aangesloten. De restaurants die zich bij Deliveroo voegen zijn erg uiteenlopend, van grote ketens en toprestaurants met Michelin-sterren tot lokale favorieten en kleine afhaalgelegenheden.

We gebruiken de expertise van het Deliveroo Team om restaurants te helpen in hun overgang van traditioneel dineren naar uitsluitend bezorging. We hebben dan ook een speciale website gebouwd om restaurants te helpen veilig over te stappen op bezorging, inclusief informatie over hoe ze contact kunnen beperken en best practices voor verpakkingen en hygiëne. Deliveroo heeft uitgebreide expertise op dit gebied en zal dit met restaurants in heel Nederland delen.

Dit zijn enkele stappen die we hebben ondernomen:

  • We hebben online marketing op maat ontwikkeld voor restaurants zodat ze hun klanten kunnen laten weten dat ze bezorging aanbieden.
  • We hebben teams samengesteld om restaurants die eten willen bezorgen te onboarden en ondersteunen.
  • We hebben een nieuwe snelle betaling binnen één dag voor restaurants geïntroduceerd.
  • We hebben een app-update uitgebracht met een nieuwe functie voor contactloze bezorging, zodat restaurants hun klanten ervan kunnen verzekeren dat de bezorging veilig verloopt.
  • We hebben deskundig advies en richtlijnen gedeeld over hoe je veilig te werk gaat tijdens de uitbraak van het virus.
Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application