1. Restaurantprofiel
  2. De smaak van Roffa op een briochebun
De smaak van Roffa op een briochebun

De smaak van Roffa op een briochebun

Als ras-Rotterdammer en slagerszoon kon Hilbert eigenlijk maar één ding doen met de inspiratie die hij opdeed tijdens festivals en de reizen die hij maakte, namelijk: zijn eigen streetfoodbar beginnen in Roffa, met een relaxte sfeer en lekkere Rotterdamse bieren. De naam lag ook al voor de hand, dat werd Roffa Streetfoodbar. Dat zijn vader slager is zie je ook zeker terug op het menu. Hilbert: "Ik ben wat dat betreft wel een beetje een carnivoor ja. Ik ben ermee opgegroeid, ik weet hoe ik het goed moet bereiden én ik hou ervan om het te bereiden." Als ik over de producten begin vertelt hij enthousiast verder: "Ik gebruik zo veel mogelijk mooie producten van Rotterdamse ondernemers. Zo heb ik brood van Jordy's en koffie van Man met bril. Voor bij de burgers is er keus uit Rotterdamse bieren van Brouwerij Noordt, van de tap of uit het flesje. De burgers komen van een ambachtelijke slagerij op de Binnenweg. Het vlees moet ik jammer genoeg wel importeren uit Amerika, want ik gebruik Black Angus vlees, dat is perfect voor slow roast vanwege de vetmarmering die erin zit."

Deliveroo

010-gangers uit alle soorten en maten hebben hun weg naar Roffa Streetfoodbar inmiddels gevonden: van advocaten tot buurtbewoners en van studenten tot toeristen, maar ook mensen uit Zuid komen een burger halen.

Deliveroo

Als je tijdens spitsuur (lees: rond lunchtijd en vanaf 18.00 uur) Roffa streetfood bar binnenstapt komen de grill aroma's van de Oaklahoma smoker je dan ook al tegemoet. Australië heeft de drang van Hilbert om een eigen BBQ-zaak op te zetten wel echt aangewakkerd: "Ieder park daar heeft een gemeente-bbq staan die mensen kunnen gebruiken. Ik had altijd al de droom om iets voor mezelf te beginnen, maar na Australië is het bbq-achtige erbij gekomen: BBQ slow food annex streetfood." De hardloper volgens Hilbert is de Roffaburger: vlees van een koe uit de regio op een briochebun van bakker Jordy, met daarop 1 jaar oude gerijpte Rotterdamse kaas, een licht pittige sriracha-mayo en gekarameliseerde rode ui. Met 24 uur gegaard buikspek als optie voor de topping. Waar we Hilbert zelf  's nachts voor wakker mogen maken? "Voor een brisket met gepofte sjalottenmayo met waterkers op een briochebun. Zo lekker!"

Deliveroo

Roffa Streetfoodbar zit op een plek waar –na het wegvallen van Schmidt Zeevis- een gat zat wat betreft horeca, maar dat nu als de wiedeweerga is opgevuld door allemaal leuke nieuwe foodconcepten. Hilbert: "Eerst had je vrij weinig in Rotterdam, maar nu komen allerlei coole concepten als paddenstoelen uit de grond. Wat er met de architectuur is gebeurd, zie je nu ook in de horeca. Alles kan en alles mag. Traditionele horeca zie je steeds minder. Er is meer behoefte aan kleinschalige horeca met een huiskamergevoel. Dit komt ook door het toerisme dat aan het stijgen is en Rotterdam houdt tegenwoordig z'n studenten langer vast." Waar vroeger veel studenten na de studie doorstroomden naar Amsterdam, blijven er steeds meer hangen nu Rotterdam ook weer een stuk aantrekkelijker is met de Wilheminapier, de Fenixloods en het Oude Noorden die helemaal zijn opgebloeid.

Deliveroo

Loopt het water je al in de mond? Bekijk hier het menu!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application