1. Restaurantprofiel
  2. De lekkerste én meest sympathieke burgers van de stad
De lekkerste én meest sympathieke burgers van de stad

De lekkerste én meest sympathieke burgers van de stad

Wie op een willekeurige vrijdagmiddag door de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam fietst zal vast wel eens die lange rij mensen uit dat kleine zaakje hebben zien stromen. Dat kleine zaakje is Lombardo's, die lange rij mensen zijn allemaal slimmerds die zichzelf trakteren op de lekkerste burger van Amsterdam. Na jarenlang in de muziekwereld gewerkt te hebben en een carrière als private chef met private dining gehad te hebben, besloot Martijn Verdonk in 2010 dat het helemaal anders moest. Meer contact met de mensen, weer echt eten maken, dat was het verlangen. En zo geschiedde. Hij vond zijn plek in hartje Amsterdam en bestiert daar nu sinds een jaar of 6 één van de meest succesvolle zaken van de stad.

Deliveroo

In het begin was hij hoofdzakelijk traiteur en verkocht dingen als olijfolie, kaasjes en andere lekkere dingen. Er waren wel wat broodjes en burgers, maar toen hij besloot daar de volledige focus op te leggen, ging het hard. "We hebben zelfs een maand of 6 op nummer 1 bij Tripadvisor gestaan", vertelt hij met gepaste trots. En tja, wie eenmaal zo hoog in de hitlijsten staat, kan er van uitgaan dat het druk gaat worden. Martijn: "je wil niet weten hoe vaak ik mailtjes krijg met het verzoek of ze een tafel voor 60 man kunnen reserveren. Dan denk ik toch, maar heb je überhaupt wel gezien wat voor zaak dit is!" Ook tijdens dit interview, dat we houden als de winkel nog niet geopend is, lopen er meerdere malen mensen binnen, die enigszins beteuterd weer afdruipen als blijkt dat ze nog een uurtje moeten wachten. En het is dan 10:00. Voor sommigen is een burger nooit te vroeg, zo blijkt.

Hoe dan ook, de zaken gaan goed. Op vrijdagmiddag, de drukste dag van de week, verkoopt 'ie makkelijk 200 burgers. Ze staan dan met z'n vijven achter de balie, en het team telt in totaal nu 12 man. Niet slecht voor iemand die in z'n eentje begon. Het publiek is een mengelmoes van alles dat de stad maar te bieden heeft, van rijke zakenmannen strak in pak tot "Italiaanse smokers die tussen het blowen door even een burger willen halen."

Deliveroo

Maar, waaróm is Lombardo's zo'n ontzettende stadsfavoriet? "Nou, ik heb wel een paar geheimpjes, maar die ga ik niet vertellen" zegt Martijn. Wat 'ie wel kan vertellen is dat ze 'gewoon' met echt heel goede producten werken. "Geen afbakbrood, geen bevroren vlees, geen kruiden in het vlees, wat veel mensen doen om de slechte kwaliteit te verbloemen, gewoon echt goed en eerlijk eten."

En de toekomst, wat gaat die brengen. Een tweede zaak? Misschien wel meerdere? "Nee. Absoluut niet" zegt Martijn stellig. "Ik wil dat jouw dochter hier over 20 jaar komt en kan zeggen 'mijn moeder kwam hier vroeger al'. ik wil geen 30 zaken in de stad. Ik wil gewoon doen waar ik goed in ben, op een old school manier." En dat is misschien wel het meest sympathieke antwoord dat we ooit in een interview hebben gehoord. Dus nu heb je nóg meer reden om als de wiedeweerga naar Lombardo's te gaan: doe het voor je kinderen.

Deliveroo

Lombardo's geheim bij jou thuis? Bestel de heerlijke burgers dan hier.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application