1. Restaurantprofiel
  2. Comfortfood zoals je moeder het zou maken
Comfortfood zoals je moeder het zou maken

Comfortfood zoals je moeder het zou maken

Op de eerste regenachtige morgen van oktober is het gezellige Spaarne66 in Haarlem een uitermate goede plek om op te warmen. Gelegen aan, je raad het al, het Spaarne en al tien jaar een authentiek familierestaurant. Gerund door Marianne en haar dochters Kim, Laura en Sophie. Het grote terras voor de deur verraad een succesvolle zomer en eenmaal binnen wordt duidelijk dat de winter net zoveel warmte zal bieden. Sfeervol ingericht doet het restaurant denken aan een huiskamer. Een plek om even lekker bij te kletsen. Een klassieke houten bar, comfortabele leren stoelen en ook hoge tafels voor een goed gesprek.

Deliveroo

Zo'n 10 jaar geleden besloot Marianne, na met veel plezier haar eigen cafe-restaurant in Spaarndam te hebben gerund, dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels had het horeca-virus ook haar drie dochters bevangen. Met z'n vieren werd er daarom gezocht naar een nieuwe locatie om een restaurant te openen. De zoektocht leidde hen naar dit hoekpand waar ze volgend jaar april hun 10-jarig bestaan zullen vieren. Ik spreek met oudste dochter Kim. "We hebben allemaal echt onze eigen kwaliteit waaruit een goede taakverdeling voortvloeit". Legt ze het succes van een samenwerkende familie uit.

Deliveroo

Moeder Marianne bleef de hartelijke gastvrouw die ze al was, Kim (33) dook in de keuken, Sophie (31) werd barista en Laura (30) vulde als sommelier de wijnkaart. Inmiddels is Laura haar eigen avontuur aangegaan, en werkt met veel plezier bij de Wijn-spijs wandeling. De familie creëert een unieke sfeer die je maar op weinig plekken vindt. Spaarne 66 is daarom ook een populaire plek voor andere families en buurtbewoners. Kim: "We hebben veel vaste klanten en zien mensen echt meegroeien en opgroeien. Stellen krijgen, net als wij, kinderen en blijven komen." Dat ze zo een vaste plek in mensen hun leven innemen is een dankbaar gegeven. En de warmte die ze geven krijgen ze ook terug: "Laatst kregen we een mail waarin een gast liet weten dat ze het heel leuk had gehad en lekker had gegeten. Dat is toch echt waar je het voor doet."

Deliveroo

Deze sfeer 'om over naar huis te schrijven' is ook terug te vinden op de kaart, waar we een fusion van gerechten vinden. Kim omschrijft dit als 'comfortfood zoals je moeder het zou maken'. En de kaart laat inderdaad zien dat overal veel liefde en aandacht in zit, niet voor niks ook dat hier veel gezinnen komen.

Deliveroo

Al ver voor de flexitariër hype speelden groente een hoofdrol bij Spaarne66. "Ik ging niet in een keuken staan waar ongezond eten werd gekookt" legt Kim de keuze uit. "Niet iedereen begreep dat destijds want bij veel restaurants was vlees het hoofdingrediënt en de groene garnering op ieder bord hetzelfde." Nu is dat wel anders en daar is Kim blij mee: "Mensen zijn een stuk bewuster en gezonder bezig. Alleen maar natuurlijke ingrediënten en gezonde gerechten, dat is het streven.

Deliveroo

Spaarne66 proberen? Bekijk hier het menu!

Tekst: Carlot Verloop

Fotograaf: Annemarie Dekker

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application