1. Restaurantprofiel
  2. Een stukje traditioneel Italië in Eindhoven
The American dream in Haarlem

Een stukje traditioneel Italië in Eindhoven

Het verhaal van Kamal, de eigenaar van het uiterst succesvolle The Golden Bull in Haarlem, zou best verfilmd mogen worden. Ambitie, hard werken en dromen najagen zijn immers dikwijls het recept voor een kassucces. Dus, hoi filmmakers, letten jullie even op?

In 2003 verlaat de dan 19-jarige Kamal zijn thuisland India om in Leeuwarden aan de Hogere Hotelschool te gaan studeren, een kans die hij om weet te zetten in een succesverhaal. "Ik had de droom om vijf jaar na mijn studie een eigen restaurant te openen." Legt hij zijn drive uit. En dat lukt hem. Na een stage in Colorado Springs bij het prestigieuze hotel 'The Broadmoor', het behalen van zijn diploma en vijf jaar hard werken in de Amsterdamse horeca opent hij in juni 2013 The Golden Bull in Haarlem. Best wel een beetje The American Dream, gewoon in Nederland dus.

Deliveroo

"In Amerika kwam ik op het idee om een steakrestaurant te openen, ik zag het succes, dus dat moest hier ook lukken." Legt hij zijn bijzondere keuze voor het serveren van louter vlees uit. Bijzonder omdat zowel Kamal als zijn compagnon/chef-kok Gurmukh Indiaas zijn en de koe een heilig dier voor hen is. Maar tevens een feit dat bewijst dat goede kookskills, genoeg ambitie en bijzondere gastvrijheid het recept zijn voor een goedlopend restaurant.

Deliveroo

Hoewel de keuken altijd uitstekend is geweest heeft de Golden Bull door de tijd heen vele positieve veranderingen ondergaan. "Het interieur zag er in het begin heel anders uit en de faciliteiten waren ook minder." Legt Kamal uit. "We zijn klein begonnen en steeds als we wat winst maakten hebben we het interieur en de voorzieningen ge-upgrade." Je zou dus kunnen zeggen dat het interieur een graadmeter is voor hoe goed het gaat. Met sfeervolle donkergrijze tafels en stoelen en vuurplaatsen in de muur is de naam 'steakhouse' eigenlijk niet van toepassing. En gelukkig heeft Kamal dat al voorzien. "We verbeteren alles en nu dus ook de naam, steakhouse dekte inderdaad de lading niet meer en daarom hebben we de ondertitel recentelijk veranderd in 'Meat, Wine & Whisky'."

Deliveroo

Want whisky, daar is Kamal groot fan van en de drank gaat goed samen met steak én steakliefhebbers. In Schotland bezocht hij het whisky museum en stelde zo een bijzondere voorraad single malts samen. Maar, niet alleen aan de sterke drank schenkt Kamal extra aandacht. Ook de wijn heeft iets bijzonders. Want Kamal bezit een decanteermachine. Een apparaat dat de wijn binnen één seconde van dezelfde hoeveelheid lucht voorziet als een fles die al een half uur openstaat. Een glas uit een pas geopende fles is dus meteen lekker. En dat is het 'm dus. De details die er voor zorgen dat The Golden Bull de naam 'steakhouse' al lang is ontgroeit.

Deliveroo

Hun steaks en gastvrijheid worden geprezen en de zaak loopt ieder jaar beter. Binnen no time behoorde The Golden Bull tot de top 10 van Haarlem en ook op Tripadvisor scoren ze hoog. Gasten zijn verrukt en enthousiast en dat is goed samengevat in een compliment dat Kamal kreeg van één van zijn vaste gasten, een KLM-piloot: "Hij vertelde dat hij in de beste restaurants van de wereld kwam maar dat het bij ons altijd beter en lekkerder is." Zo, die kan je in je zak steken.

Loop het water je al in de mond? Bekijk het menu van The Golden Bull!

Tekst: Carlot Verloop

Fotografie: Annemarie Dekker

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application