1. Restaurantprofiel
  2. A vleesmolen named Gerda
A vleesmolen named Gerda

A vleesmolen named Gerda

Een beetje toeval, snufje succes en de onbedwingbare behoefte van de mens naar guilty pleasures zijn de ingrediënten voor het succesvolle Bulls & Dogs. Toen Steffie haar man Thijs in 2013 met kerst de vleesmolen genaamd 'Gerda' cadeau deed had het stel niet kunnen bevatten welk butterfly effect dit op hun leven zou hebben.

Thijs, bezig met een master nadat hij de Hotelschool in Maastricht had afgerond, kluste bij als cateraar. De vleesmolen kwam als geroepen toen iemand hem vroeg 'Hippe Amsterdamse Hotdogs' te maken. Thijs ging aan de slag en bouwde een hotdog zoals men deze nooit eerder gezien had. Een klein kunstwerkje en ook nog eens heel erg lekker. De klant was tevreden en het 'concept' smaakte naar meer. Snel volgde een geleende foodtruck, festivals en toen de vraag van de Foodhallen of ze niet een vaste spot wilden met hun hippe hotdogs.

Deliveroo

"Het begon eigenlijk meer als een grapje en we hadden niet de intentie om een hotdog zaak te openen, maar dit was een buitenkans." Zegt Thijs. Na de Foodhallen werd het wagenpark uitgebreid met vier foodtrucks. "In het eerste jaar hadden we één foodtruck en dat seizoen nam ik gelijk ieder klus aan, toen bleek snel dat we te weinig trucks hadden." Van het één kwam het ander en na een succesvolle zomer volgde een eigen zaak: "We hadden toch behoefte aan continuïteit en op een vaste plek konden we de boel beter managen." Vult Steffie aan.

Het resultaat is een gezellige ruimte vol details op de van Woustraat. "We hebben nu al vaste klanten." Vertelt Steffie enthousiast. Met een achtergrond als Foodstyliste weet ze hoe eten er lekker uit moet zien en dat is goed te merken aan het grote succes van Bulls & Dogs op Instagram. Marketing is vrijwel overbodig dankzij dit medium waar de enorme hotdogs en de kunstwerken die ze bij Bulls & Dogs als milkshakes verkopen massaal worden gedeeld.

Deliveroo

Maar, het kan er allemaal wel goed uitzien, smaakt het ook zo? "Iedereen houdt wel van hotdogs, het is een simpel product dat wij iets anders in elkaar hebben gezet." Legt Thijs het succes uit. "In plaats een slap broodje gebruiken we een knapperig broodje, maken we verse saus en voegen we nog wat andere dingen toe die het geheel bijzonder lekker maken." Een groep Engelse toeristen was recentelijk zelfs zo enthousiast dat ze drie dagen achter elkaar alleen bij Bulls and Dogs hebben gegeten. "Ze waren vonden het te gek en eentje zei: 'He must be a wizard' toen ik uitlegde wie de hotdogs maakt.' Vertelt Steffie lachend.

Deliveroo

Een ander goed wapenfeit is dat deze hotdogs zo groot zijn dat ze niet onder doen voor een volledige maaltijd. Met side dishes zoals Mac & Cheese en Curly fries, en keuze uit lams-, rund- of varkens 'dogs' zal je bij Bulls and Dogs nooit hongerig naar huis gaan. Dankzij combinaties als the Veggie met Hummus en popcorn weet je dat je hier iets bijzonders te eten krijgt, en met namen als The P. Sherman Dog (de visvariant) kunnen we concluderen dat Steffie en Thijs ook nog humor hebben.

Zelf een Instagram foto scoren met gegarandeerd veel likes? Bestel dan nu bij #BullsandDogs

Tekst: Carlot Verloop

Fotografie: Marina Novosad

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application