1. Restaurantprofiel
  2. Een Haarlems cadeautje
Een Haarlems cadeautje

Een Haarlems cadeautje

Met een aanstekelijk enthousiasme vertelt Charlotte over haar eigen biologische broodjesbar: Kadetje van Edje. Een droom die veel eerder dan verwacht werkelijkheid werd. Want dat ze op haar 30e al eigenaar is van een gezellige lunchroom in Haarlem doet haar van oor tot oor glimlachen. Een jonge onderneming is onzeker en het is zeven dagen per week hard werken. Maar dit soort feiten lijken Charlotte niet te deren. Ze is dolgelukkig!

Deliveroo

Het pand zat in de 17e eeuw vast aan een voedselbank waar arme mensen hun brood kregen. Omdat Charlotte ook iets met brood wilde gaan doen vielen de puzzelstukjes mooi op hun plek en durfde ze het aan, Charlotte: "Mijn moeders droom was om ooit een broodjeszaak te beginnen en het dan 'Kadetje van Edje' te noemen." En zo is het gegaan: "Op deze manier kon ik twee dromen in één keer waarmaken!"

Deliveroo

Haar moeder leende niet alleen haar naam, ze geeft ook ideeën en springt op drukke momenten weleens bij: "The one and only!" Aldus Edje zelf vanuit de keuken. Haar zelfgemaakte gehaktballen op een klassiek wit kadetje (Edjes bal), vliegen als, tja, warme broodjes de zaak uit. En niet alleen deze topper, ook de andere broodjes doen het erg goed. Zelf verklaart Charlotte dit succes door het menu: "Echte huisgemaakte broodjes met pure ingrediënten, je krijgt echt wat je bestelt." In tegenstelling met andere restaurants die vaak broodjes met veel sla en weinig beleg voor veel geld verkopen. Bij Kadetje van Edje is het juist andersom.

Deliveroo

Standaard krijg je een kadetje, maar er is ook keuze uit een speltbroodje, glutenvrij broodje, stokbrood en andere opties: "Het kadetje wordt door de meeste mensen ingeruild voor een ander broodje, deze zijn namelijk erg lekker." Zegt Charlotte lachend. "Vooral het glutenvrije brood doet het goed." Ze vond bij haar bakker een erg lekkere variant van het normale kadetje dat over het algemeen niet de beste reputatie heeft. "Echt even proberen hoor!" Voegt ze eraan toe.

Deliveroo

Dat de broodjes goedgevuld zijn met biologische ingrediënten vindt Charlotte erg belangrijk: "Het vlees komt van een biologische slager uit Overveen, het brood van een biologische familiebakker en de groenten en het fruit van biologische boeren uit de omgeving van Haarlem." Biologisch én lokaal dus. Hmmmmm. Als Haarlemmer kan je eigenlijk nu al niet om Kadetje van Edje heen.

Deliveroo

Charlotte wil mensen, naast heerlijke broodjes, iets meegeven. En dat lijkt te lukken. In de twee uur dat ik bij Kadetje van Edje zit lopen er meerdere vrienden en vaste klanten binnen. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat de zaak al jaren open is. En dat heeft Charlotte zelf ook: "Mensen zijn enthousiast, ze komen terug, het is echt een cadeautje." En dat zijn de heerlijke biologische broodjes en de vrolijke combinatie van Charlotte en haar moeder immers ook.

Deliveroo

Zin in een echte Haarlemse biologische lunch? Kadetje van Edje!

Fotografie: Annick Meijer

Tekst: Carlot Verloop

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application