1. Recepten
  2. Last minute kersttoetjes stress? Not anymore!
Last minute kersttoetjes stress? Not anymore!

Last minute kersttoetjes stress? Not anymore!

Kerst. Druk, druk, druk. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan. En dan komt de man met de hamer. Dat kersttoetje! Jij moet hem maken - stress! Met deze vijf kerst toetjes maak je er een heerlijk feestje van. En dat met een paar drukken op de knop.

Bakkers klaar? Bestellen maar!

1. Ben's brood & Jerry's jingles

Ben & Jerry's lovers, maak je borst maar nat! Het enige wat je in huis hoeft te hebben voor dit verrukkelijke toetje is eieren en brood. Verder kun je bij Ben & Jerry's ijs naar keuze bestellen. Wij raden Cookie Dough aan.

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Snijd het brood (vooral croissants en brioche zijn goed) in kleine blokjes en leg 10 minuutje in de opwarmende oven.
  • Smelt het ijs in een grote kom en voeg de eieren eraan toe. Roer het geheel om. Voeg de stukjes brood toe en meng alles goed. Laat het broodmengsel een uurtje rusten zodat het ijs en de eieren goed opgenomen kan worden.
  • Vet een taartvorm in, giet het broodmengsel erin en laat het ongeveer 30-40 minuten bakken in de oven.
  • Als de pudding klaar is, haal hem dan uit de oven en laat hem wat afkoelen. Serveer hem met een grote bol Ben & Jerry's ijs en serveren maar.

Deliveroo

2. Pepernoten party

Sinterklaas mag dan al voorbij zijn, de liefde voor pepernoten vergaat niet. En… die liggen vast nog ergens in de kast te wachten op volgend jaar. Zonde! Ga daarom voor de pepernoten party. Bestel bij IJscuypje's de Witte Chocolade Pepernoot Caramel (ja: dromen komen uit). Verkruimel al je pepernoten. Doe het ijs in een bakje en strooi de pepernoten kruimels er overeen. Smullen geblazen! Het feest kan beginnen.

3. Oreo bananasplit

Oh oh oh, Oreo. Either you love it or you want to marry it. Daarom vinden wij dit Oreo toetje te gek! Heb je nog wat bananen liggen? Tooop! Bestel bij Shell Oreo's, bij Magnum een de White Pint en aan de slag. Snij de banaan in plakjes en leg deze om en om met Oreo's. Leg hier omheen wat toefjes van het ijs. Gru-we-lijk!

Deliveroo

4. Tony's toetje

Tony's caramel zeezout is opzich al te gek. Lekker stukje voor bij de koffie is op zich al genieten. Maar waarom het bij een genieten houden als je voor een feestje kunt gaan? Bestel een paar repen Tony's en een bak Karamel Sutra Core. Breek de reep in stukjes (ongelijke stukjes, omdat de cacao wereld ongelijk is), schep het ijs door de brokken chocolade heen. Roer dit goed en zet in de vriezer. Schep dit in bolletjes in een bakje voor de ultieme caramel droom. Heb je nog iets van een likeurtje in huis? Giet dit er overheen!

5. Affogato, please

Moe? Espresso. Werk? Espresso. Familie? Espresso. Weekend? Espresso. George Clooney? Nespresso...

Een leven zonder koffie is geen leven. Daarom is de combo ijs en espresso dé ultieme droom (de leven, zouden sommige mensen zeggen…). De italianen wisten dit al langer dan vandaag en voilà Affogato is ontstaan. Het enige wat je nodig hebt is een heerlijk kopje espresso, een bolletje ijs en eventueel wat slagroom. Wij dachten aan de Caramel Swirl van Melt. Laag in calorieën, maar vooral heel lekker! Kerst? Affogato!

Een kant en klaar kerst toetje bestellen? Op kerstavond zijn we open tot 20:00, eerste kerstdag gesloten en op tweede kerstdag open!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application